Possunvartaat

5 annosta

Raaka-aineet

1,5 kg kassleria
4 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl garam masalaa
1 kpl sitruuna
1 tl suolaa
pari mylläystä mustapippuria myllystä
3 dl pitkäjyväistä riisiä
1 tl kurkumaa
1 tl merisuolaa
0,5 dl oliiviöljy

Jaa resepti

Ohje

Pieni   kassler noin 3x3cm paloiksi,  lisää suola ja garam masala, sekoittele että mene tasaiseksi lihojen pinnoille. Laita 1-1,5dl turkkilaista jourttia, sekoita että on joka lihapalasen jokapuolella. Anna marinoitua 1h -24h jääkaapissa.Pistele lihanpalat vartaisiin ja uuniin vuoan päälle että ovat ilmassa tai grillaa hiilillä mieluiten. Uunista riippuen välissä kääntäen 200c ja yht 30-40min.

Huuhdo ja pese riisi huolella, kaikki tärkkelys pois. Kaada riisi merisuolalla maustettuun runsaaseen kiehuvaan veteen, riisin tulee pysyä irtonaisena eli reippaasti vettä. Keitä kunnes on aldente - noin 5-7min.

Kaada riisi siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Raasta sitruunan kuori ja lisää riisin joukkoon. Purista sitruunan mehu riisin joukkoon, lisää myös kurkuma ja oliiviöljy riisin päälle. Höyrytä riisi kypsäksi, noin 10-15min. Jos höyryihmeen astiassa on liian isot reijät, niinkuin yleensä, niin tee kuvan lailla eli pistä leivinpaperi sinne ja töki siihen pienemmät reijät. Pysyy puhtaampanakin se keksintö.

Loput jogurtista + jämäpisarat sitruunasta sekoittele yhteen, lisää hippusen suolaa niin saat kastikkeen annokselle. No saa sitä sitruunamehua olla vähän reilumminkin, pari-kolme ruokalusikallista ainakin. Valkosipuliakin sinne voi hurjat lyyvä mutta nyt minä en jaksanut.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Intialainen linssikeitto katkarapujen kera
  • 1 0 Perunalohkot suolapedillä
  • 3 2 Palak paneer tyyppinen kasvisruoka 5.6.2021
  • 6 1 Intialainen kastike
  • 0 1 Garam masala uunilohi
  • 3 0 Inkiväärinen vegaaninen kanakastike

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään