MUTAKAKKU

12 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

250 g puolikarkeita vehnäjauhoja
60 g kaakaojauhetta (cocoa)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl leivinsoodaa
625 g hienosokeria
450 g tummaa suklaata murusina
450 g voita (mielellaan suolatonta)
125 ml piimaa tai maustamatonta jugurttia
2 rkl miedonmakuista oljya (itse kaytin mietoa oliivioljya)
2 rkl instant espresso kahvijauhetta
4 kpl kananmunia
Koristeluun:
valkoista suklaata vesihauteessa sulatettuna
tuoreita laakerinlehtia
pieni sivellin

Jaa resepti

Ohje

1. Kuumenna uuni 160 asteeseen (kiertoilma 140). Voitele oljylla nelion mallinen, syva, halkaisijaltaan 23cm oleva kakkuvuoka. Vuoraa vuoka sitten leivinpaperilla (jata leivinpaperia reilusti reunojen yli.

Voitelun tarkoitus on se, etta leivinpaperi pysyy siististi kiinni kakkuvuoassa ja kakusta tulee suorareunainen.

2. Siiviloi isoon kulhoon jauhot, kaakojauhe, leivinjauhe ja sooda. Sekoita joukkoon sokeri ja tee sitten keskelle syva kuoppa.

Laita 250g suklaasta ja 250g voista paksupohjaiseen kattilaan. Lisaa joukkoon 185ml vetta. Pida kattila miedolla lammolla ja sekoittele, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet. Kaada suklaaseos jauhojen keskella olevaan kuoppaan ja sekoita kevyesti kaikki keskenaan.

3. Vatkaa toisessa kulhossa keskenaan piima/jugurtti, oljy, kahvi ja kananmunat. Kaada seos sitten suklaa-jauhoseokseen ja sekoita kevyesti, kunnes saat tasaisen taikinan.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista n. 1h 50min. tai kunnes kakku on kypsa (tee puutikkutesti). Jaahdyta kakku vuoassaan.

Valmista koristeet. Sivele laakerinlehtien paalle sulaa valkoista suklaata ja laita lehdet jaakaappiin muutamaksi minuutiksi. Toista tama viela 2 kertaa, jolloin suklaakerros on riittavan paksu lehdesta irroittamiseen. Irroita suklaalehdet laakerinlehdista ja jata koristeet sitten jaakaappiin odottamaan. Irroitus kay helposti laakerinlehden tyvesta alaspain taivuttamalla.

Kumoa jaahtynyt kakku leikkuulaudalle. Valmista kuorrutus. Laita jaljella oleva suklaa (200g) ja jaljella oleva voi (200g) pieneen kattilaan ja pida kattila miedolla lammolla seosta kokoajan sekoittaen, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet keskenaan. Jaahdyta seos huoneenlampoiseksi, sekoittele silloin talloin. Kuorrutus on valmis, kun se on kohmettunut "voitelukelpoiseksi" eli ei valu. Voitele kakun pinta kuorrutteella ja anna viela jahmettya n. 30min. ennen leikkaamista. Leikkaa kakku 12 nelioksi ja laita jokaisen paalle suklaalehti/lehtia koristeeksi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 3 Pistachio brownies
  • 1 2 Inkivaarimuffinssit
  • 5 15 Suklaamuffinssit
  • 18 25 Suklaakakku
  • 2 6 Appelsiinimousse suklaakupissa
  • 1 4 Suklaa"annos", shampanja zabaglionekastike ja mansikkakompotti

Kommentit

minna bunce
Tama on todella taytelainen suklaakakku...paljon sokeria ja voita eli ei todellakaan laihduttajille :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään