8 950
8 950

Kikhernemuhennos

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

2 rkl rypsiöljyä (tai muuta)
1 Sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 dl vettä
n. 4 kokonaista maustepippuria
1/4 tl valkopippuria
2 porkkanaa
4 dl kikherneitä (esikeitettyjä tai purkkiherneitä valutettuina)
1 kasvisliemikuutio
(1 rkl seesamtahnaa eli tahinia)
1/2-1 tl yrttimaustetta (esim. basilikaa)

Jaa resepti

Ohje

  • Tämä on siis noin kolmelle tai jopa neljälle, riippuu siitä mitä muuta samalla tarjolla.
  • Pane öljy kuumenemaan kattilaan, ei kuitenkaan millekään kuutoselle (4 on yleensä sopiva). Pilko sipuli ja valkosipuli. Pane yksi sipulihile kokeeksi kattilaan. Kun alkaa sihistä ja poreilla, on öljy sopivan kuumaa (jos ruskistuu tai savuaa, on jo liian kuumaa – pitää jäähdyttää, tai mieluummin heittää pois). Pane sitten loputkin sipulit kattilaan ja vähennä lämpöä. Sekoittele välillä.
  • Pilko porkkanat ja freesaa niitäkin sipulien seassa pari minuuttia (lämpöä voi nostaa vähän, kun lisää porkkanat). Homma on valmis, kun sipulit ovat läpikuultavan raukeita ja porkkanoiden pinnat kuumat.
  • Lisää vesi + valko- ja maustepippurit. Kiehauta ja keitä kunnes porkkanat alkavat pehmetä (n. 5 minuuttia).
  • Kippaa sekaan kikherneet, kasvisliemikuutio (ja tahini). Keitä kunnes alkaa näyttää vähän "mössölta" eikä eri aineilta veden seassa (n. 10 minuuttia).
  • Sitten vain yrtit sekaan ja levy kiinni. Anna hautua siinä muutama minuutti. Tarkista maku. Jos on liian kuivaa, lisää vähän vettä. Tarvittaessa lisää suolaa tai soijakastiketta, tai muuta mitä sitten tuntuu kaipaavan.
  • Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa, perunamuusi tietty herkkua. Lisäksi jotain salaattia ja vähän raejuustoa tai maitoa.
  • Kikherneissä on proteiinia, mutta vaativai seurakseen tattaria tai jotain ihan täysiarvoista proteiinia (esim. joku maitotuote). - Ja se tahini korvaa kaikki mainitut!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Mami61
Tämä on Maaretin papumössöjen perusohje. Tosi helppo. Samalla ohjeella voi tehdä muhennosta myös muista pavuista ja linsseistä – linssejä ei kuitenkaan tarvitse liottaa ja keittää etukäteen; ruuan valmistusaika on silloin kuitenkin pitempi. Muitakin määriä täytyy silloin vähän fundeerata. Vaihtelua saa laittamalla sekaan eri kasviksia tai eri mausteita: Joskus tekee mieli keittää sekaisin vain pavut ja sipulit ja laittaa muut kasvikset ihan eri ruokalajiksi. Kasvisliemikuutiot voi vaihtaa soijakastikkeeseen. Joskus mukaan chiliä tai intialaismausteet/muut itämaiset (itämaiden mausteet yleensä pannaan heti alussa öljyn sekaan – pitää sitten vain varoa, etteivät pala liikaa). Tosi herkku tulee tahinin kanssa, mutta sitä Venla ja Tuuli nyreksii - no, Tuuli nyt ei muutenkaan syö tätä ruokaa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään