Energiajuoma-juustokakku

15 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

175 G Keksejä (esim. Kaura)
50 G Voita
Täyte
4 Kpl Liivatelehteä
2 Kpl Kananmunan valkuaista
2 Dl Kermavaahtoa
3/4 Dl Sokeria
3 Dl Piimää
2 Rkl Maitoa
Pinnalle
2 Kpl Liivatetta
2,5 Dl Energiajuomaa
2 Rkl Vettä

Jaa resepti

Ohje

1. Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi sekaan. Painele seos 23cm levyiselle irtopohjavuoalle. (Kakusta saa gluteenittoman, jos käyttää gluteenittomia keksejä)

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

3. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kulhossa siten, että sokeria lisätään vähitellen vatkatessa ja lopputuloksena on kova vaahto, joka pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.

4. Vatkaa kerma

5. Kiehauta maito kuumaksi ja liuota liivatteet sen sekaan. Sen jälkeen kaada liivateseos ohuena nauhana piimän sekaan koko ajan vatkaten.

6. Lisää kermavaahto piimäseokseen. Viimeisenä lisäät vielä valkuaisvaahdon, hellästi sekoittaen. Sen jälkeen kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja laita kylmään hyytymään. 

Lopuksi:

7. Laita liivatteet kylmään veteen ja kiehauta vesi. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada se sitten ohuena nauhana valitsemasi energiajuoman sekaan sekoittaen. Kaada se hyytyneen kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Se saa olla siellä vaikka yön yli.

8. Irrota vuoka ja laita "mökökakku" tarjolle. Tämä on varmasti juhlien eksoottisin ja erikoisin kakku ;) (Ei suositella lapsille, raskaana oleville-, tai kofeiiniherkille henkilöille)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään