Mummon saunaillan piirakka

1 - 1,5 h

Raaka-aineet

4 raana kuumaa vettä
1 ps mummon muusi jauhetta
300 g margariinia
2 tl suolaa
7 dl jauhoja (semperin grov mix, jos tekee gluteenitonta)
täyte:
400 g nautasikaa
1 sipuli
1 maustekurkku pieneksi kuutioituna
1 dl raejuustoa
1 liemikuutio
1 dl keitettyä basmati thai riisiä
mausteita mm. valkopippuri,mustapippuri,suola jne maun mukaan.

Jaa resepti

Ohje

Pohja: sekoita muussijauhe kuumaan veteen tasaiseksi,jäähdytä hieman. Lisää margariini ja suola. lisää jauhot viimeiseksi. sekoita tasaiseksi. siirrä jääkaappiin jäähtymään täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte: laita riisi kiehumaan,lisää tippa öljyä keitinveteen. ruskista jauheliha.lisää joukkoon hienonnettu sipuli, maustekurkkukuutiot,mausteet,kypsä riisi, raejuusto.

(jauhelihan sijasta voi tietenkin käyttää esim. sieniä,soijarouhetta ja muita kasviksia maun mukaan)

Pohja taputellaan/kaulitaan suoraan leivinpaperinpäälle isoksi suorakaiteeksi. (gluteenittoman taikinan käsittely voi vaatia  avuksi hieman jauhoja/perunajauhoja ja enemmän taputtelua,kuin vehnäjauhoihin valmistettu taikina). Levitä täyte puolelle pohjaa ja nosta leivinpaperia avuksi käyttäen tyhjä puoli kanneksi täytteen päälle. Vedä varovasti leivinpaperia irti kansiosan päältä. Nipistele/ taputtele reunat kiinni. Voitele kananmunalla ( muna-allergiset voi voidella esim. mustalla kahvilla) pistele pintaan haarukalla kuviota.

 

Paista: 225C n.25 min.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

villivadelma80
Kopioin tämän ohjeen äitini vihkosta ja äiti on löytänyt ko. ohjeen Mummon muusi jauhe paketin kyljestä joskus 80-luvulla ja siitä lähtien on meillä tätä herkkua valmistettu aluksi ihan vehnäjauhoihin ja nyttemmin vaihdettu vain gluteenittomat jauhot käyttöön. hyväksi todettu, helppo ohje!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään