2 109
2 109

Suklaamousse 26.7.2015

Raaka-aineet

150 g tumma- tai maitosuklaata
dl kuohukermaa
2 keltuaista
1 valkuainen
2 rkl pölysokeria
2 rkl vahvaa kahvia tai likööriä
dl kuohukermaa
n 50 g valkosuklaata
vadelma- tai mansikkahilloa

Jaa resepti

Ohje

Sulata suklaa vesihauteessa, sekoita keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten sulaneeseen suklaaseen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sitten vatkaa kerma ja pölysokeri myös vaahdoksi. Sekoita suklaaseos kermavaahtoon nyt voit halutessasi lisätä kahvin tai liköörin ja viimeiseksi sekoitat valkuaisvaahdon varovasti joukkoon. Laita mousse pursotinpussiin, tähän voit valita minkälaisia haluat pursoittaa. Pistä viileään ainakin tunniksi.

Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa, anna hetki jäähtyä. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää sulatettu valkosuklaa kermavaahtoon. Pistä halutessasi myös tämä pursotuspussiin ja kylmään.

Ota suklaamousse jääkaapista ja pursoita jälkiruokamaljaan. Sitten ota kermavaaho/valkosuklaan ja pursoita se suklaamoussen päälle tämän päälle voit lisätä joko tuoreita vadelmia tai vadelmahilloa, mansikkahillokin käy hyvin. Pistä kylmään odottamaan tarjoilua.

Tämän voi vaihtoehtoisesti laittaa yhteen isoon jälkiruokamaljaan ja siihen tehdä koristeita valkoisesta vaahdosta.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Empä itse malttanut odottaa ihan täydellistä hyytymistä jotenka pikkuisen lätsähti, mutta onhan se vanha sanonta että hullu ei huomaa ja viisas ei virka, (oisko sanonta jostain karjalan puolelta???)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään