12 579
12 579

suklaakuivakkau

Raaka-aineet

300 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
8 rkl kaakaojauhoa
150 g tummaasuklaa rouhetta
kostutus:
3/4-1 dl strochia
kuorotus:
150 g tummaa suklaata
1/2 dl kuohukermaa

Jaa resepti

Ohje

Sekoita huoneen lämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.Lisää suklaarouhe ja sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa n.45min. Anna Kakun jäähtyä hyvin ja laita se folion sisälle ja anna maun vetäytyä muutama päivä(maku parhaimmillaan n.viikon vetäytymisen jälkeen). Kostuta kakku Strochilla edellisenä päivänä ennen tarjoilua ja anna vetäytyä vielä 24h. Sulata suklaa kerman kanssa vesihauteessa. Sivele kakun päälle kaikki suklaa ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin koveettumaan.

Jos et halua käyttää alkoholia kostutukseen sopii myös appelsiinimehu erittäin hyvin siihen tarkoitukseen. Itse käytän sitä silloin kun teen tätä kakkua lasken synttäreille.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Suklaakakku
  • 3 0 Puolukka-muffinssit
  • 4 2 Pähkinä-suklaakakku
  • 6 6 Minttu-suklaa leivokset
  • 1 2 Omena pähkinä marenki muffinsit / cupcake
  • 2 0 Suklaamoussetäytekakku

Kommentit

miltsu
Tämä on jokaisen suklaan rakastajan unelma kahvikakku. Kannattaa rohkeasti vaan kostuttaa strochilla sillä se antaa loistavan maun kakkuun kunhan vaan muistaa antaa sen vetäytyä vuorokauden ennen syömistä. Kostutuksen voi myös vähän laimentaa laittamalla 1/4 dl vettä ja 3/4 dl strochia jolloin sen maku ei tule ihan niin vahvana kakkua syödessä esille.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään