196 935
196 935

Kotiviiniä helposti ja nopeaan 25 litraa

Raaka-aineet

1 pussi aronia
2 pussia punainen viinimarja
1 pussi valkoinen viinimarja
2 pussia rusinoita
2 litraa omenamehua, halvinta
1 paketti Tohtorin Dynamiittia
vettä
6 kg sokeria
30 litran käymisastia ja toinen johon voi lapota
vesilukko
lappoletku

Jaa resepti

Ohje

Pussit ovat 2 litran pakastepusseja, joihin on saatu hyvin solmu, eli varmaan noin litra marjoja. Aronia antaa kauniin punaisen värin! Marjoja voi vaihdella oman maun ja pakastimen sisällön mukaan. Viinimarjoja ( eri värisiä), raparperia, mustikoita, mansikoita jne. Kovin paljon niitä ei tarvita kun saa jo makua! Rusinat ja omenamehu ovat pehmentämässä viinimarjojen kirpeyttä.

Keitä isossa kattilassa, litra vettä+3 kg sokeria vaatii jo 5 litran kattilan, vettä johon sulatat sokeria. Kaada kuuma sokerivesi (jäisten) marjojen ja rusinoitten päälle. Lisää omenamehu. Lisää kylmää vettä, mittaa viiniaiheen lämpötilaksi n. 25 astetta, lisää kylmää tai kuumaa vettä, että kokonaismäärä on 25 litraa.

Sekoita Dynamiitin pussit lämpimään (25*)veteen, kumpikin omansa. Kaada viinin joukkoon ja sekoita. Kansi päälle ja vesilukkoon vettä. Alkaa käymään 10-15 minuutissa. Käy 3-5 päivää. Jos haluat kuivaa viiniä, anna käydä loppuun asti, siivilöi marjat pois ja lappoa toiseen astiaan. Mäski jää astian pohjalle ja viini tulee kirkkaaksi. Lappoa joka päivä kunnes viini on kirkasta. Pullota tai pidä käymisastiassa. Valmis heti juotavaksi, hiiva ei maistu, tietysti paranee vanhetessaan. Juhannuksena on varmasti parhaimmillaan!

Jos haluat makeutta viiniin, lisää valmiiseen viiniin pikkuhiljaa sokerivettä, maistele välillä ettei tule liian makeaa. Viiniin saa myös makeuden lisäämällä light-limsaa tai tavallista, varsinkin jollei humaltuminen ole pääasia ja jos osa haluaa kuivaa.

Tämä ei nyt mitään "vuosikerta viiniä" ole, mutta ihan juotavaa ja %:ssa löytyy mukavasti.

Kannussa oleva viini on vasta kerran lapottu!

HEI! Mulla onkin kahta kokoa pusseja, mittasin ne, toisissa oli noin 6 dl marjoja, mustaviinimarjat oli 1.1 litraa, tähän olen käyttänyt näitä pienempiä, en mustaa. Eli noin 2½-3 litraa marjoja riittää hyvin!

Samankaltaisia reseptejä

  • 11 11 Lipeäkala ja Valkokastike helposti
  • 3 9 Voikukkaviini ämpärissä 8 litraa
  • 8 10 Voikukkaviini 25 litraa
  • 25 6 Aronia-Omena Kotiviini
  • 3 0 Tomaatti & vuohenjuustokeitto helposti
  • 2 2 Herukkapiiras helposti ja hiukan kevyemmin

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään