9 568
9 568

Broilerinkoipia grillissä (paistipihvi)

Raaka-aineet

Broilerinkoipia, voi olla myös valmiiksi maustettuja, koska lisämausteet muuttavat maun täysin
öljyä
erilaisia mausteita mm. mustapippuri, paprikajauhe, kaneli, erilaisia yrttejä, chiliä ja miksei myös valkosipulia

Jaa resepti

Ohje

Leikkaa broilerinkoivista luut irti. Irroittamiseen toimii parhaiten lyhytteräinen puukko. Litistä lopputulos tasaiseksi hellästi vaikkapa nyrkillä.  Sekoita mausteet oljyn joukkoon ja sivele mausteseos lihapuolelle ja hieman vähemmän nahkapuolelle. Kannattaa myös leikata reunoilta turhat rasvariekaleet pois.

Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Grillaa nahkapuoli alaspäin kuumalla grillillä niin kauan kunnes lihapuolikin alkaa olla melkein kypsä. Käännä lopuksi broilerit ja paista lihapuoli niin, että sekin saa väriä. 

Nyt näköjään näitä saa myös valmiina kaupasta nimellä paistipihvi, mutta hinta on tuplasti kalliimpi kuin luullinen koipi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Broilerinkoipia vihannespedillä
  • 3 0 Yakitorivartaat grillissä
  • 0 0 Tiikerikatkaravut grillissä
  • 47 3 Broilerinkoipia riisipedillä
  • 6 1 Possua grillissä
  • 10 7 Perunanyytit ja kaslerpihvit grillissä

Kommentit

maitzo
Tämä on vähän kuin piri piri kanaa. Kaneli antaa pikantin maun, mutta sitä kannattaa käyttää maltillisesti. Lisäkkeenä käytin bataattiranskalaisia uunissa sekä salaattia. Majoneesi antoi myös mukavan lisämaun. Tällä tavalla koivista saa mehukkaan ja helposti grillattavan. Nahan alla oleva rasva sulaa vähän samoin kuin ankanrintaa paistettaessa Mausteita kannattaa käyttää oman maun mukaan, mutta niitä, kanelia lukuunottamatta, voi käyttää surutta. Tämä vaatii pientä askartelua, mutta vaiva kannattaa koska tällä tavalla broilerinkoivet ovat parhaimmillaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään