Marenkinen kääretorttu

Raaka-aineet

5 kpl kananmunan valkuaista
60 g tomusokeria (noin 1,1 dl)
50 g kakku vehnäjauhoja (noin 1 dl)
1/4 tl leivinjauho
1 tl vaniliinisokeria
30 g valkosuklaata
3 rkl maitoa (1,5 rasva pros.)
1 tl öljyä
veitsen kärjellinen suolaa
torttutäyte
1 dl kuohukermaa
3 rkl mascarponejuustoa
2 rkl lemoncurdia
1 pkt ananaskirsikoita tai mansikoita
tomusokeria valmiin tortun päälle

Jaa resepti

Ohje

Laita uunin lämpötilaksi 190 astetta. Mittaa ja siivilöi sekä tomusokeri että kakkujauhot omiin kulhoihin. Lisää leivinjauho vehnäjauhojen sekaan ja yhdistä vaniliinisokeri tomusokerin joukkoon. Sulata valkosuklaa maidon  kanssa miksoaaltouunissa (noin 20-30 s riittää), sekoita suola ja öljy sekaan.

Vatkaa valkuaiset melko kiinteäksi massaksi. Lisää tomusokeri sekaan pieninä määrinä ja vatkaa vaahto kiinteäksi. Sekoita puukauhalla tai lastalla pieninä erinä vehnäjauho ja lopuksi sulanut suklaa.

Kaada "marenkimassa" leivinpaperin päälle (noin 35 x 25 cm) ja laita pelti uunin alaosaan. Paista pohjaa noin 12-16 min, varo kuitenkin että pohja ei tummene, tarkoitus olisi saada mahdollisimman valkoinen pohja. Kumoa kääretorttupohja puhtaalle leivinpaperille jäähtymään.

Yhdistä lemoncurd mascasponejuuston sekaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää nyt kaikki yhteen. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle, kannattaa jättää takareuna ilman täytettä niin on helpompi rullata torttu. Lisää ananaskirsikat vaahdon päälle tortun alkupäähän pitkänä pötkönä ja tullaa torttu leivinpaperia avuksi käyttäen tiukaksi rullaksi. Laita kääretorttu jäähtymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai 1/2 pakkaseen. Avaa kääre ja siilaa vielä tortun päälle tomusokeria, leikkaa viipaleiksi ja nauti kera hyvän kahvin

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Suklaakermatäytteinen kääretorttu
  • 1 0 Mansikkainen kääretorttu
  • 4 2 Valkosuklaalla kuorrutettu kääretorttu
  • 1 1 Sitruunainen kääretorttu
  • 2 2 Marenki kääretorttu
  • 3 2 Kesäinen kääretorttu

Kommentit

saarankeittiössä
Haeskelin valkoisen kääretortun ohjetta netistä monestakin paikasta, osa ohjeista oli kirjoitettu jollakin aasian kielellä ja googlekääntäjä teki ohjeista omituisia, yhdistelin sitten noin 10 reseptiä ja tein torttuni tällä ohjeella, mieheni sanoin "taivaallista torttua" pitää paikkaansa ja suosittelen sinuakin kokeilemaan :) Tein Äitienpäiväksi vaaleanpunaisen version mansikoilla ja hyvää tuli siitäkin :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään