5 332
5 332

Kanapastavuoka

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

3 kpl Kanankoipia
1 tlk Herneitä
1 pss Fettucine munapastaa
2 kpl Porkkanoita
1 pss Pitsajuustoa
2 prk Juustokermaa

Jaa resepti

Ohje

Tämä ruoka pääsi kyllä yllättämään omat makuhermot. Kyseessä siis eräänlainen kanapastavuoka. Raaka-ainelistaa voi samalla hyvin käyttää ostoslistana, en määritä kuinka paljon pitäisi mitäkin laittaa, jokainen voi itse omanmakunsa mukaan määritellä. Osviittaa antamaan, niin itse käytin vuoassa kanan reidet, kolmasosan hernepurkista, puolikkaan pastapussista ja kolmasosan pitsapussista.

Eli asiaan, kanat hyvissä ajoin uuniin, 200-asteessa noin tunti, siten että ne pääsevät rapeutumaan, jätä uuni päälle. Kanoista nahka pois, lihat kaikki irti niin hyvin kuin saat ja kulhoon missä pääset sekoittamaan, voi käyttää myös suorana vuokaa. 

Reilun puolen tunnin päästä porkkanat kuorittuina ja paloteltuina keittymään kattilaan mihin voit myöhemmin laittaa pastan, varaa tilaa kattilaan, tuo pasta turpoaa jonnin verran. Pastaa en keittänyt itse ihan sitä täyttä 8 minuuttia mitä pussin kyljessä lukee, syystä, että haluasin pastojen hieman imevän kermaa itseensä.

Vuoka esille pöydälle. Sekoita herneet kanojen kanssa, voit tehdä sen joko vuoassa suoraan tai erillisessä kulhossa, itse käytin tässä tölkkiherneitä, mutta voin hyvin kuvitella reseptin toimivan myös pakasteherneillä, koska niistä voisi tulla tavallaan sellaista tuoreutta mukaan. 

Eli sitten kasaamaan vuokaa, tasaisesti kerroksittain mennään, ensin kanat ja herneet, päälle pasta ja porkkanat, joiden jälkeen kaadetaan kerma päälle ja viimeisenä juustokerros, jokainen oman makunsa mukaan, itse käytin kolmasosan pussista. Sitten vain vuoka uuniin, keskitasolle, tasalämmöllä.

Aikaa en tarkalleen mitannut tai sattunut katsomaan, mutta karkeasti arvioiden 30 - 60 minuuttiin, 200-asteessa. Olen hieman sellainen silmämääräinen kokki.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 0 Kanapastavuoka
  • 0 0 Kanapastavuoka
  • 1 1 Nopea ja herkullinen Kana-Salviapasta
  • 1 0 Kinkkupastavuoka
  • 3 1 Kanapastavuoka
  • 1 0 Kukkakaali-porkkana kasvissosekeitto.

Kommentit

lithi
Tykkään tehdä paljon vuokaruokia ja kokeilla/sekoitella makuja ja ainesosia keskenään, olivatpa sitten kuinka outo yhdistelmä, mutta minä kokeilen. :) Sekä mainitsen myös, että minusta tätä voi tarjoilla melkeinpä missä tilanteessa vain. Käytin kyljessä tuoreomenasalaattia, jossa oli vain kurkkua, tomaattia, omenaa ja salaatinlehtiä. Varsinkin omenan maku sopi todella hyvin pastan ja kanan kanssa korostaen molempia. Suosittelen vahvasti kokeilemaan!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään