17 007
17 007

Perinteinen lihamakaronilaatikko

5 annosta

Raaka-aineet

250 g makaronia
5 dl maitoa
1 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
300-400 g sikanautajauhelihaa
suolaa
valkopippuria
(mustapippuria, maustepippuria)
1-2 dl vettä
1 sipuli
1/2 lihaliemikuutio
Munamaito:
5-7 dl maitoa
2-3 kananmunaa
(suolaa)
Pinnalle:
voinokareita

Jaa resepti

Ohje

Keitä ensin makaronit maito+vesi-seoksessa. Käytä mieluiten punaista maitoa. Sekoita koko ajan. Kun neste on imeytynyt makaroneihin, ne ovat valmiita. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna jäähtyä kunnolla, voit sekoittaa jäähdytyksen aikana välillä, niin ei jämähdä klöntiksi.

Ruskista jauheliha ja mausta, ota pois pannulta. Lisää pannulle n. 1-2 dl vettä ja anna kiehahtaa ja ota talteen. Ruskista pannulla sitten silputtu sipuli ja lisää ruskistetun sipulin sekaan talteen otettu vesi sekä puolikas lihaliemikuutio ja anna kiehua sekoitellen kunnes neste on haihtunut. Laita sipulit jauhelihan sekaan.

Laita puolet jäähtyneistä makaroneista voidellun uunivuoan pohjalle, lisää jauhelihasipuliseos ja päälle loput makaroneista. Sekoita maitoon kananmunat ja mausta halutessasi vielä suolalla. Kaada munamaito uunivuokaan, niin että makaronit juuri ja juuri peittyvät. Kääntele vähän vuokaa niin maito leviää tasaisesti joka paikkaan. Laita pinnalle muutamia voinokareita.

Laita vuokaan kansi päälle ja paista 175 asteessa n. 45-60 min, ota kansi pois ja paista vielä n. 30 min, kunnes munamaito on hyytynyt. Anna hetken asettua ennen syömistä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Juustoinen lihamakaronilaatikko
  • 21 7 Porkkanainen lihamakaronilaatikko
  • 0 0 Lihamakaronilaatikko
  • 4 1 Tavallinen lihamakaronilaatikko
  • 0 2 Tuunattu lihamakaronilaatikko
  • 39 8 Täydellinen lihamakaronilaatikko

Kommentit

Bamboo
Tässä perinteinen lihamakaronilaatikko. Resepti peräisin joskus Hesarissa julkaistusta Mysi Lahtisen ohjeesta, vähän itse mukailtu kokemuksen mukaan. Ja ainakin oma isoäitini valmistaa lihamakaronilaatikon tähän tapaan. Ja on takuulla hyvää! Muista käyttää punaista maitoa, oikeaa voita ja suolaa myös kaipaa. Ei mikään ihan nopea ja helppo ohje, mutta on vaivan arvoista! Kuvan annos on tehty kaksinkertaisella määrällä ja totesin, että paistoaikaa olisi tällöin pitänyt vähän kasvattaa vielä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään