Sitruskakku/leivonnainen

8 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

pohja:
200 g huoneenlämpöistä voita/margariinia
2 dl sokeria
3 kpl munia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
1 kpl sitruunan kuoriraaste + 2rkl mehua
täyte:
1,5 dl kermaa vispattuna
1 prk (200g) mascarponea tms tuorejuustoa
1-3 tl vaniljauutetta
1 kpl appelsiinin liha kuutioituna
sokeria maun mukaan
0,5-1 dl lemon curd-sitruunatahnaa
päälle:
0,5 kpl sitruunan mehu
0,5-1 dl tomusokeria
tarvitset myös
n.0,5 dl korppujauhoja
1-2 rkl rasvaa
1 kpl suorakaiteen muotoinen kakku/leipävuoka

Jaa resepti

Ohje

Valmista pohja vaahdottamalla sokeri ja rasva. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilö ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste ja mehu, voit myös käyttää appelsiininkuoriraastetta-ja mehua tai molempia. Pese ja kuivaa sitrushedelmä hyvin ennen raastamista ja varo käyttämästä kuoren alla olevaa valkoista nahkaa joka muuttaa maun kitkeräksi.

Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, paista uunin alaosassa +160-175 noin tunti tai kunnes kakku on kypsä. Itse alensin lämpöä +175 noin 160 asteeseen puolessa välissä paistoa kun pinta alkoi tummua liikaa. 

Kakun kypsyessä valmista täyte ja päällinen. Sekoita täytteen ainekset keskenään lukuunottamatta lemon curdia ja mausta haluamallasi määrällä sokeria. Itse laitoin hyvin minimalistisesti sokeria koska itse kakku on jo makea ja lemon curd lisää päällisen lisäksi makeutta. Vaniljauutteen sijaan voit käyttää vaikka likööriä makusi mukaan tilkkasen, tai marinoida appelsiinikuutiot liköörissä/rommissa/mitä ikinä makusi sanookaan..

Päällinen: sekoita aineet keskenään niin että seos on juoksevaa mutta ei liian juoksevaa...mittasuhteet tarkempaan ohjeeseen löytynevät netistä mikäli joku kaipaa. Voit myös päällystää kakut sokerimassalla tai kermavaahdolla.

Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan, voitele lemon curdilla ja lisää täyte väliin (halutessasi voit myös kostuttaa kakun). Nyt voit joko jättää kakun tähän muotoon tai leikata siitä leivonnaisia. Lisää tomusokeriseos päälle ja anna jähmettyä ennen tarjolle laittoa- omani meni heti pöytään levityksen jälkeen joka kuvissa näkyykin, en kovin huolellisesti tahnaa levittänyt vaan huolettomasti rappasin menemään ;) 

Alkuperäinen ohje on napattu Viinimaa.fi sivuilta naistenpäivän minikakut nimellä. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Kakku olisi mennyt kaupaksi ilman täytettäkin, todella ihana sitruunan tuoksu, seuraavana päivänä maut olivat tasaantuneet: tuoksua vähemmän, makua enemmän. Tällä kertaa jätin päällystämättä sokerimassalla mutta niin hyvä kakku oli että jää luottoresepteihin vaikka kakku uunissa ottikin halkeaman (huihai!). Suosittelen lämpimästi testaamaan!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään