Hevosen ulkofilettä "Smack the pony" ;)

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n.800 g hevosen ulkofilettä
1 rkl rasvaa paistamiseen
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä maustamiseen
punajuuripyree ja punajuurisipsit
3 kpl punajuuria
mausteita; suola, valko-ja mustapippuri myllystä
0,5-1 dl kermaa
1-3 rkl sitruunanmehua makusi mukaan
n.1 rkl oliiviöljyä
sinihomejuustovaahto
n.100 g sinihomejuustoa
1-1,5 dl kermaa
mausteita makusi mukaan
muuta
1 kourallinen pestyä rucolaa ja vesikrassia
1 kourallinen paahdettuja, suolattuja pähkinöitä/siemeniä

Jaa resepti

Ohje

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön, renssaa kalvot pois ja leikkaa pihveiksi. 

Sipsit: kuori punajuuret ja leikkaa yhdestä punajuuresta mahdollisimman tasakokoisia viipaleita. Levitä ne leivinpaperoidulle pellille, laita pintaan öljyä, suolaa ja pippuria. Laita päälle leivinpaperi ja toinen pelti painoksi, paista n+200 kypsiksi, varo ettei mene yli, riippuu kuinka ohuita/paksuja siivuja leikkaat kauanko kypsyy. Öljyä ei välttämättä edes tarvitse laittaa, voit lurauttaa niille uunista tulleena hieman kiiltoa antamaan öljyn.

Pyre: kuutioi ja kypsennä loput punajuuret kattilassa. Siivilöi ja surauta sauvasekoittimella tai monitoimikoneella punajuuret tasaiseksi, lisää kerma ja  mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunanmehulla. Tämän jälkeen halutessasi todella sileää pyreetä paseeraa sose vielä kertaalleen eli työntele massa tiheän siivilän läpi. Maista että pyreessä on mausteet kohdillaan. 

Sinihomejuustovaahto: murustele juusto tilkkaan kermaa ja surauta sauvasekoittimella, lisää kevyesti vatkattu loppu kerma joukkoon ja mausta makusi mukaan. Itse laitoin ripauksen suolaa ja pippuria, esim.timjami olisi sopinut tähän erinomaisesti mukaan. Laita vaahto jääkaappiin kunnes olet valmis laittamaan ruoan esiin.

Paahda ja suolaa pähkinät/siemenet; omassani oli pähkinäsekoitus sekä pinjansiemeniä. Pese ja huuhtele rucola sekä tarvittaessa vesikrassi.

Paista pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen. Omat pihvit maustoin sormisuolalla ja mustapippurilla myllystä jo ennen paistoa. 

Kokoa annos haluamallasi tavalla.

Voit myös laittaa sinihomevaahdon pursotuspussiin ja sieltä pursottaa annokseen. Laitoin reilun ruokalusikallisen vaahtoa annokseen- makukysymys tämäkin. Lopun vaahdon voi helposti käyttää mihin tahansa suolaiseen ruokaan, vaikka pastalle kastikkeeksi yms. Punajuurien keitinliemi kannattaa myös ottaa talteen ja keittää kasaan, käytä kastikkeisiin tms.

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 11 14 Hevosen Sisäpaisti uunissa

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 5 Hevosen sisäpaistia meidän tyyliin
  • 6 2 Hevosen ulkofileepihvit homejuustokastikkeella
  • 2 2 Hevosen paisti hiiligrillissä 15.9.2021
  • 12 9 Hevosen sisäfileepihvit
  • 1 0 Marinoitua taikka graavattua hevosen ulkofilettä
  • 1 0 Possun ulkofilettä ja ananasta

Kommentit

Taskuvenus
Tämmöinen inspiraatio iski tällä kertaa ja kaikki katosi mitä lautaselle laittoi! Punajuurisipsejä olisi pitänyt paremmin vahtia, niistä osa nassahti kärähtäen eli olisi pitänyt leikata tasakokoisia! Mutta kun säveltää ei aina joka nuottia muista soittaneensa ;)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään