Tomaattinen munakas

1 annosta

Raaka-aineet

2 kpl kananmunia
1 tomaatti
ripaus suolaa
tujaus valkosipulijauhetta
Lisäksi
pala kurkkua
tomaatti
basilikan lehti tai kaksi

Jaa resepti

Ohje

1. Pistä pannu kuumenemaan öljytilkan kera. Silppua sillä aikaa tomaatti pieniksi paloiksi, ja lisää pannulle. Sekoittele tomaatteja pannulla kunnes ne ovat löysiä ja kypsiä (rakenteeltaan muistuttaa hieman tomaattimurskaa)

2. Vatkaa kananmunat nopeasti kulhossa rikki, lisää mausteet (maun mukaan mitä haluaa, itse laitan reseptissä mainittuja) ja kaada tomaattien päällä. Anna paistua rauhassa.

3. Kun munakas alkaa lähentyä haluttua kypsyyttä, laita levyä hiljaisemmalle. Sen ollessa valmis, kumoa munakas lautaselle.

4. Laita viereen esimerkiksi tuore tomaatti, pala kurkkua suikaloituna, ja koristele munakas  parilla basilikan lehdellä! Sopii välipalaksi, aamupalaksi, ja jopa ruoaksi, jos viereen laittaa vaikka raejuustoa ja kunnon salaatin!

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Sieni-Pekoni munakas
  • 6 1 Tomaattinen meetvursti munakas
  • 5 0 Tomaattinen Chili-Jalotofu-Aurajuusto-Pasta!
  • 1 0 Tomaattinen munakas
  • 7 6 Herrasväen munakas
  • 2 0 Munakas

Kommentit

SinniMur
Tämän reseptin munakas on todella helppo, ja loistavasti sovellettavissa! Herkullinen ja kevyt, sekä tuoreiden kasvisten kera suorastaan nautinto! Jos kaipaat lämmintä ja täyttävää välipalaa, helppoa aamupalaa, tai herkullista päivällistä, tämä sopii kaikkeen. Lisukkeilla tämän täyttävyyttä voi säädellä, lisäämällä jotain, tai jos nälkä on pieni, et välttämättä tarvitse kuin pelkän munakkaan. Mausteita muuttamalla makukin on joka kerta täysin eri!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään