6 347
6 347

Pinaatti-parmesaanirisotto

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

3 dl risottoriisiä
6 dl kasvislientä tai lihalientä
1 kpl isoa sipulia
1 dl valkoviiniä - ei pakollinen
1 rkl öljyä
Pinaatti-parmesan kastike
140 g pinaattia
2 dl parmesaania
4 dl kermaa
3-4 valkosipulinkynttä
1 tlk suolaa
1/2 tlk mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Risottoriisi: Kuutioi sipuli mahdollisemman pieniksi kuutioiksi. Laita pannulle öljyä (käytin rypsiöljyä) ja anna sipuleiden kuulottua 2-3 minuuttia. Aseta hellan lämpö keskitasolle ja kaada pannulle risottoriisi kuivana. Sekoita riisit ja sipulit hyvin keskenään 2-3 minuuttia. Varmista, että kaikki riisinjyvät saavat öljysen pinnan. Kaada 1 dl valkoviiniä, sekoita ja odota, että riisi imee nesteen. Pannu ei kuitenkaan saa koskaan mennä täysin kuivaksi.

Parhaiten risottoriisin saa, jos veden lisää pienissä osissa. Valkoviinin jälkeen pannulle lisätään 1dl kasvislientä kerrallaan, sekoitetaan ja annetaan olla siihen asti kun vesi on miltein kokonaan imeytynyt. Taas lisätään 1 dl kasvislientä, sekoitetaan ja annetaan imeytyä. Risottoriisi saa jäädä keskeltä hieman kovaksi. Tähän prosessiin menee noin 20 minuuttia ja riisi on valmis.

Pinaatti-parmesan kastike: aloitan yleensä kastikkeen tekemisen riisin keittämisen yhteydessä. Keitä pinaatinlehtiä 2 minuuttia ja sen jälkeen laita ne kylmään veteen likoamaan. Purista pinaatinlehdistä vedet pois ja leikkaa pieneksi silpuksi. Leikkaa valkosipulinkynnet kuutioiksi. Laita kattilaan öljyä ja kuullota valkosipuleita ensin noin 2 minuuttia. Lisää sitten pinaatti ja sekoita. Laita lämpö pienemmälle (alle keskitason) ja lisää kerma. Kiehauta ja ota hellalta pois. Laita parmesaania sulaamaan kastikkeeseen ja mausta vasta maistamisen jälkeen suolalla ja pippurilla. Jos laitat enemmän parmesaania, kastikkeesta tulee suolaisempaa.

Voit tarjota ruoan niin kuin kuvassa: riisi ja kastike erikseen. Voit myös sekoittaa riisin kastikkeeseen. Tämän risoton on tarkoitus jäädä puuro/keittomaiseksi.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 2 Sitruunarisotto
  • 4 3 Kantarellirisotto (kanttarelli)
  • 4 1 Suppilovahverorisotto
  • 4 2 Pinaattirisotto (3 versiota)
  • 2 0 Kanttarelli-vuohenjuustorisotto
  • 7 3 Risotto alla Milanese

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään