Täytetty perunasipulirulla

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

3-5 kpl kiinteitä perunoita
0,5-1 kpl sipuli
1 ripaus hyvää suolaa (oman maun mukaan, täytteen suola huomioiden)
maun mukaan musta-ja valkopippuria myllystä, yrttiä
1-2 dl parmesanraastetta
täyte:
n.100 g ruohosipulituorejuustoa
1 osa sinihomejuustoa (noin desi)
n.7-10 kpl luumukirsikkatomaattia
n.10 cm pätkä purjoa (1-2 dl)
mausteet samat kuin perunoille
hieman oliiviöljyä

Jaa resepti

Ohje

Kuori ja raasta (karkeimmalla terällä) perunat, huuhtele hyvin ja kuivaa pyyhkeen sisässä puserrellen vedet hyvin pois. Voit myös antaa perunasuikaleiden liota vedessä hetken aikaa -tarkoitus on saada tärkkelys pois jotta perunoista tulee mahdollisimman rapeat.

Kuori ja suikaloi sipuli. Raasta parmesanjuusto tai jotain muuta juustoa makusi mukaan. 

Levitä perunat, sipuli ja juustoraaste leivinpaperoidulle pellille mahdollisimman ohuelti ja mausta suolalla ja pippureilla, halutessasi tuoreella yrtillä (timjamia, persiljaa...) -itse en yrttiä laittanut koska täytteessä jo sopivasti makuja.

Paista seosta +200-225 noin puolisen tuntia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja reunat hieman rapsakoituneet, jollei välitä rapsakoista reunoista voi ne leikata poiskin.

Tee täyte ennen kuin otat perunat uunista. Kuullota purjo-ja tomaattisuikaleet pannussa, sekoita juustot ja mausta. Huomioi suolaa käyttäessä parmesaanin ja sinihomejuuston suolaisuus.. Voit myös sekoittaa kaikki aineet keskenään käyttämättä niitä pannulla, makukysymys ja riippuen minkä kanssa rullan tarjoaa.

Levitä täyte heti perunoiden tultua uunista ja leivinpaperia apuna käyttäen rullaa kasaan. Leikkaa terävällä puukolla/sahateräpuukolla haluamasi kokoisia paloja. 

Omat rullat tarjosin paneroitujen possunleikkeiden kera, muutama uunitomaatti ja herne-pinaattipyreen kera, hieman oliiviöljyä..

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Täytetty herkkulihamureke
  • 1 0 Täytetty Possun Ulkofile
  • 1 1 Täytetty mangoldipallo -keittiön tervehdys
  • 5 3 Täytetty kesäkurpitsarulla 7.3.2024
  • 1 0 Täytetty Naudan Sisäfilee
  • 1 0 Täytetty broilerimureke

Kommentit

Taskuvenus
Monitoimikoneen leikkurilla ei nokka kauaa tuhissut perunoiden raastossa, oli ihan virkistävä vaihtoehtolisuke nämä perunat ja täyttämiseen variaatioita on niin monta kuin mitä mieli tekee!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään