Kananmunalevite

Alle 15 min

Raaka-aineet

1 kpl kananmunia kovaksi keitettynä
1 kpl kananmunia löysäksi keitettynä
voita
1 pieni valkosipulin kynsi
gozolaista merisuolaa
lehtipersiljaa

Jaa resepti

Ohje

Ihan tarkoituksella nimesin reseptin Kananmunalevitteeksi, enkä Munavoiksi. Munavoi, kun on monelle niin pyhä käsite, niin ei tallota turhaan varpaille, jotta saavat mielenrauhan...

 

Keitä kananmunat niin että yksi jää löysäksi ja toinen kovaksi. Kovaksi keitetty kananmuna ei tarkoita harmaarinkulaista, kuivaa käkkänää. Ja älä kysy keittoaikoja, koska määrittelen sen visuaalisesti kananmunan kokoon suhteuttaen - eli kokeile itse, niin onnistut parhaiten.

 

Maltalainen valkosipuli on erittäin aromaattista ja vahvaa, joten vain pieni määrä riittää - meiltä saatavan valkosipulin kanssa on vain kokeiltava.

 

Kananmunat kiehumaan ja voi huoneenlämpöön. Voin temperoitumista voi edistää leikkaammalla kylmä voi paloiksi ja näin saat valmistusajan riittämään.

 

Kuori valkosipuli ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Ripottele päälle hiukan suolaa ja hiero esim. veitsellä tahnaksi. Lisää tahna voihin.

 

Kun kananmunat ovat jäähtyneet kylmässä vedessä paljainkäsin kuorittaviksi, kuori ja laita kulhoon voin kanssa. Sitten haarukka töihin ja murskataan kananmunat voihin. Lisää lehtipersija hienoksi leikattuna joukkoon.

 

Sopii mainiosti paahdetun leivän kanssa ja ... josta tulee resepti myöhemmin...

 

 

Reseptini ovat ensisijaisesti omaan käyttöön, mistä johtuen ainemäärät saattavat olla epämääräisiä tai vähintäänkin tulkinnanvaraisia.

 

12/11/2014

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään