Vadelmajuustokakku

8 annosta 6 - 12 h

Raaka-aineet

Keksipohja
½ pkt Digestivekeksejä
75 g Voita
Juustotäyte
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Kuohukermaa
2 rkl Sokeria
3 tl Vaniljasokeria
1 rkl Sitruunamehua
3 tl Liivatejauhetta
Vadelmakerros
200 g Pakaste vadelmia
2 rkl Sokeria
2 tl Liivatejauhetta

Jaa resepti

Ohje

Tässä ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan 23cm olevaa irtopohjavuokaa. Jos käytät suurempaa tai pienempää, voit lisätä/vähentää määriä hieman. Jos teet esim 20cm vuoalla, ei määriä välttämättä tarvitse muuttaa, koska kokoero on niin pieni.

 

Pohja

Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja sulje irtopohjavuoan reuna. Revi ylimenevät leivinpaperit varovasti. Voi tehdä ilmankin leivinpaperia, mutta silloin keksipohja saattaa jäädä kiinni aika paljon.

Murskaa keksit kulhossa hienoksi muruksi. Nypi keksien sekaan voi(Jos voi on huoneenlämpöistä se on helpompi nyppiä keksien sekaan). Seoksesta pitää tulla tahnamainen, kiinteä pohja. Jos haluat paksumman pohja voit lisätä keksejä sekä voita, itse pidän ihan ohuesta pohjasta.

Laita pohja pakastimeen siksi aikaa kun teet juustotäytteen.

 

Juustotäyte

Vatkaa kerma ja sekoita se tuorejuustoon. Lisää seokseen sokerit ja sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria tai sitruunaa.

Sekoita liivatejauhe purkin ohjeiden mukaan veteen ja lisää se juustomassaan.

Ota keksipohja pakastimesta ja kaada juustoseos pohjan päälle. Laita jääkaappiin 3-6h/yön yli. Laita päälle joku kansi tai kelmua. Mitä kauemmin annat kakun olla kylmässä, sitä parempi lopputulos. Rakenteeseen voit myös vaikuttaa liivatteen määrällä, mitä enemmän liivatetta sitä kiinteämpi, hyytelömäinen lopputulos.

 

Vadelmakerros

Kun juusto-osuus on hyytynyt kunnolla on aika tehdä viimeinen kerros.

Laita vadelmat kattilaan ja sokeria. Anna kiehahtaa että vadelmat ovat ihan sulia. Muussaa vadelmat hienoksi esimerkiksi haarukalla. Lisää sokeria maun mukaan. Anna jäähtyä, jos seos on todella kuumaa voit lisätä vähän kylmää vettä, tai laittaa hetkeksi pakastimeen nopeuttaaksesi jäähtymistä. Kun maku on mielestäsi kohdillaan sekoita taas liivatejauhe veteen purkin ohjeen mukaan ja lisää se vadelma-sokeriseokseen. Kaada seos juustokakun päälle. Laita jääkaappiin 3-6h tai kunnes vadelmakerros on kunnolla jähmettynyt.

Kun vadelmakerros on jähmettynyt voit irrottaa irtopohjan reunan. Kannattaa ennen irrottamista vetää veitsellä kakun reuna ympäri että se ei jää reunaan kiinni iroittaessasi sitä. Irotettuasi reunan voit leivinpaperin avulla siirtää kakun haluamallesi alustalle/lautaselle. Jos haluat, voit koristella kakkua jollain. Itse käytin tuoreita vadelmia, ananaskirsikoita ja sokeriströsseleitä.

 

Kakusta saat helposti muunnettua haluamasi vaihtamalla vadelmat oikeastaan mihin tahansa muuhun marjaan. Myös esim. hedelmäsoseet käyvät loistavasti, vaihdat vaan vadelmien tilalle vaikka mangososeen ja lisäät liivatetta soseeseen.

Jos ei pidä keksipohjasta, sen voi hyvin vaihtaa johonkin muuhun tai jättää kokonaan pois. Juustotäytteeseen voi lisätä sulatettua valkosuklaata tai vaikka kaakaojauhetta jos haluaa suklaisen juustokakun.

Liivatejauheen voi korvata liivatelehdillä, 1rkl jauhetta vastaa 2 liivatelehteä. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan liivatejauhetta, koska itse olen ainakin kokenut sen paljon helpommaksi käyttää ja yksi purkki riittää moneen kakkuun.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Vadelmajuustokakku By Ezzi
  • 1 0 Vadelmajuustokakku 7.8.2021
  • 5 12 Banaanikakku
  • 4 4 Piimähyytelökakku
  • 8 1 Mango-juustokakku
  • 5 1 Vadelmainen juustokakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään