Muusitanian kalaa

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Kuorrutesoosi
1 prk Janssonin fileitä
2 kpl keskikokoisia sipuleita
100 g salamia / meetwurstia
2 dl kermaa
100 g säilykepaprikaa
6-12 kpl pepperoneja
suolaa
mustapippurirouhetta
2 kpl valkosipulin kynsiä
Itse päätekijä
800 g pakasteseitä (2 pkt)

Jaa resepti

Ohje

Olen joskus syönyt Portugalissa jotain etäisesti tämän tapaista, mutta tämä resepti on kuitenkin ihan omakeksimä. Innoittajana silti portugalilainen keittiö.

Ensin muutama sananen kauppareissusta. Vaikka en mikään sateenkaari-ihminen olekaan, olen havainnut sateenkaarituotteet hinta/laatusuhteeltaan hyviksi, ja itse käytän tämän pöperön valmistamiseen yleensä sateenkaarituotteita (janssonin fileet, pepperonit, sei). Toisaalta, eräästä nimeltä mainitsemattomasta saksalaisperäisestä kauppaketjusta löytyy tähän ruokaan erinomaista säilykepaprikaa sekä salami- tai meetwurstitanko.

 

Keittiöön ja hihat ylös.

 

Sulata pakastesei pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta palaset laakean uuniastian pohjalle (minulla on melkein täydellisen kokoinen lasinen uunivuoka, johon mahtuu 2*4 muodossa 8 palaa pakasteseitä).

 

Valmista kuorrute: paistinpannulle janssonin fileet liemineen ja pieneksi hakatut sipulit. Heti perään kuutioitu salami (pienehköinä kuutioina). Seoksen lämmettyä, ja pienen sekoittamisen jälkeen janssonit hajoavat atomeiksi, mutta eipä hätää - maku jää tallelle! ;) Sekoittele näitä keskenään muutaman minuutin verran, sitten joukkoon pieneksi hakatut paprikat ja pepperonit (säädä määrää syöjien makuaistin mukaan). Voit lisätä halutessasi myös muutaman valkosipulin kynnen murskattuna / pieneksi hakattuna. Taas muutama minuutti lämpöä, sitten joukkoon kerma. Mausta mustapippurirouheella ja lisää hieman suolaa. Jos maistat soosia tässä vaiheessa, muista että sen pitää maistua todella suolaiselta, sillä kalassa ei ole suolaa ollenkaan, ja koko ruoan kaikki suola tulee tästä soosista. Anna kiehahtaa, pienennä sitten lämpöä ja anna muhia muutama minuutti. Soosi sakeutuu, ja väri muuttuu punaisenruskeaksi.

 

Kaada soosi kalojen päälle tasaiseksi kerrokseksi ja tyrkkää komeus uuniin. Ehkä 40 minuuttia / 200 astetta. Pinta saa saada hieman väriä (ruskea, ei musta) ;) mutta varo, ettei kala pääse kuivumaan.

Uskotko, että liemestä tulee hyvää?

 

Tee kaveriksi perunamuusia, tai sitten ihan vaan keitettyjä perunoita, kuten minä (laiskana ihmisenä) teen.

 

Syö jälkiruoaksi Fazerin liköörikonvehteja ja vaivu nirvanaan.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 5 Kalaa juustokastikkeessa
  • 2 4 Vuohenjuusto kalaa
  • 8 5 Fenkolikermassa haudutettua kalaa
  • 10 1 Mausteista kalaa vietnamilaisittain
  • 6 5 Viiriäisen munia ja kalaa
  • 1 1 Janssonin kiusaus nauriista

Kommentit

kokkioppilas
Edullinen pääraaka-aine, jota vähän pimppaamalla saa maukasta arkiruokaa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään