Tomaattinen äyriäispasta

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

2 dl Kermaa
3 rkl Tomaattipyrettä
8-10 kpl Kirsikkatomaatteja
1 Sipuli
4 Kynttä valkosipulia
2 Vartta kevätsipulia
1 Chili
Mausteita maun mukaan
Pastaa
Äyriäisiä

Jaa resepti

Ohje

Helppo äyriäispasta

Pilko kasvikset. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (Pasta ei saa olla ylikypsää koska se lisätään kastikkeeseen. Jos ohjeessa sanotaan keitä 8min niin keitä 6min jne.).

Kuullotta sipuli öljyssä ja lisää joukkoon chili ja valkosipuli. Kun chili ja valkosipuli ovat vähän pehmentyneet, lisää joukkoon tomaatit sekä kevätsipuli. Kun tomaateista alkaa irrota kuoret, lisää kerma ja tomaattipyree. Mausta maun mukaan, itse laitoin sitruunapippuria, mustapippuria, vähän paprikajauhetta sekä limen mehua. Tomaatti-ruoissa hyvä laittaa myös vähän sokeria mukaan. Muista maistella ja lisätä mausteita tai tomaattipyrettä tarvittaessa.

Kun kastikkeen maku on kohdallaan lisää äyriäiset (Jos pakaste, ei tarvitse sulattaa). Itse käytin keitettyjä sinisimpukoita pakasteesta ja pakastekatkarapuja. Laitoin myös kaapista löytyneen yhden purkin tonnikalaa vedessä. Anna kastikkeen vielä kiehahtaa jotta äyriäiset sulavat. Tässä vaiheessa hyvä tarkistaa taas makua ja lisätä mausteita jos tarve vaatii.

Kun kastike on kiehahtanut ja äyriäiset sulia, lisää valutettu pasta kastikkeeseen ja sekoita pasta ja kastike hyvin. Tarjoile samantien.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 3 Tomaattinen pastalaatikko
  • 4 4 Tomaattinen makaroonilaatikko
  • 4 0 Tomaattinen jauheliha-pastakastike
  • 3 1 Tomaattinen Jauhelihapekoni kastike
  • 1 0 Tomaattinen makkarakermakastike + lohkoperunat
  • 6 0 Tomaattinen makkarapasta

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään