Pasta siciliana

Raaka-aineet

pastaa (n.70g kuivapaino/ruokailija)
oliiviöljy
400 g tomaattimurskaa
1 iso munakoiso
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
125-150 g mozzarellaa
0.5 dl tuoretta parmesanjuustoa raastettuna
tuoretta basilikaa muutama lehti revittynä
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Huuhtele munakoiso ja kuutioi se. Levitä palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle oliiviöljyä, sekä suolaa. Nosta uuniin noin 20-25 minuutiksi.

Täytä kattila runsaasti suolatulla (merisuolaa tms) kylmällä vedellä ja anna kiehua hiljalleen. 

Kuumenna muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä (extra virgin) paistinpannulla ja paista hienonnettua sipulia miedolla lämmöllä noin 5min tai kunnes alkavat saada väriä. Sekoita joukkoon ohueksi silputut valkosipulin kynnet ja paista vielä hetki. Kippaa joukkoon tomaattimurska ja puoli desiä vettä, sekä suolaa ja pippuria. Anna kiehua matalalla lämmöllä noin 20 min, kunnes kastike paksuuntuu.

Sekoita joukkoon munakoisot ja tuore basilika. Kiehuta matalalla lämmöllä vielä noin 8-10 minuuttia. Lisää joukkoon teelusikallinen sokeria tai hunajaa tuomaan makeutta, jos haluat.

Lisää pasta kiehuvan veden jokkoon ja keitä ohjeen mukaan al denteksi. Valuta, mutta ota keitinlientä talteen puolisen desiä ja sekoita se kypsän pastan joukkoon.

Lisää kastikkeen joukkoon vielä raastettu parmesan(tai manchego tms) ja paloiteltu tai revitty mozzarella. Anna juuston hieman sulaa joukkoon ja tarkista vielä maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile heti.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

aromaticum
Italialaisen ruoan ystävälle todellinen herkkupommi! Pehmeä munakoiso, maukas tomaattikastike, tuore basilika ja venyvä mozzarella, sekä tietenkin laadukas pasta ovat lyömätön yhdistelmä. Mums!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään