10 590
10 590

Makkarakastike

5 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1/2 pkt HK:n sinistä lenkkiä
300 g Bratwurstia
1 dl Kuohukermaa
3 kpl Valkosipulinkynsiä
1 kpl lihaliemikuutio (tai lihafondue kuppi)
130-200 g Voita
1-2 dl Vehnäjauhoja
n. 1 l Vettä
Mausteita

Jaa resepti

Ohje

Kuumenna korkeareunainen keraaminen paistinpannu tai kattila.

Laita nokare (n. 30-40g) voita pannulle. Voin sulaessa pilko makkarat pieniksi palasiksi.

Laita makkarat pannulle paistumaan voissa. Paista kunnes makkarat paistetun ruskeita (n. 7-8 minuuttia) Odotellessa kuori valkosipuli.

Kun makkarat paistuneet, kaada ne toiseen astiaan (esim. lautaselle) odottamaan.

Laita samalle pannulle (tai kattilaan) n. 100-150g voita (riippuen miten raskaasta kastikkeesta tykkää) sulamaan. Kun voi on sulanut, lisää jauhoja (n. 1-1,5dl) ja sekoita voin kanssa kunnes rasva ja voi ovat sitoutuneet toisiinsa. Jos rasvaa jää yli, lisää jauhoja vähän kerrallaan kunnes kaikki rasva on sitoutunut jauhoihin.

Paista kunnes jauhot on ruskistuneet ja lisää tämän jälkeen vesi koko ajan sekoittaen vispilällä. Jatka sekoittamista kunnes kaikki rasvajauhot on sekoittuneet eikä jää paukkuja. 

Purista valkosipulinkynnet kastikkeeseen ja lisää lihaliemikuutio sekaan. Lisää halutut mausteet (itse käytän maustepaprikaa, suolaa sekä Grillimaisterin grillimaustemyllyä). Sekoita kunnes alkaa kiehumaan ja lisää makkarat.

Anna kiehua hiljakseen välillä sekoitellen n. 5 minuuttia, lisää kerma ja anna kiehua sekoittaen toisen 5 minuuttia. Tarjoile heti.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

NikoM
Itse keitin tälle spagettia kaveriksi, mutta menee hyvin myös riisin sekä perunan kanssa. Jos tahtoo viritellä, niin pastan ollessa kaverina tälle kastikkeeseesta kannattaa jättää kerma pois ja laittaa vähän juustoa ja tomaattipyrettä. Riisille puolestaan paketti voi olla muuten sama mutta ite tykkään laittaa vähän currya.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään