Taskuvenuksen Tervehdys 2

8 annosta 6 - 12 h

Raaka-aineet

tomaattipaprika-keitto:
1 kpl keltainen paprika
1 rasia keltaisia kirsikkatomaatteja (n.15-20kpl)
1 tilkka vettä
suolaa ja mustapippuria myllystä, oliiviöljyä
tabascogranita:
n.7 kpl isoa punaista kirsikkatomaattia
3/4 dl vettä
2-.3 rkl sokeria
2 rkl tabascoa
1 rkl basilikasilppua
muuta:
1 kpl krutonkeja/annos
1 pala paistettua pekonia/ilmakuivattua kinkkua tms
öljyä

Jaa resepti

Ohje

Ohje on netistä löydetty jonka suomensin ja tulkitsin karkealla kädellä omiin tarpeisiini...

Tabascogranita: Kiehauta nesteet, sokeri ja tabasco kattilassa, kun sokeri on sulanut ota pois levyltä ja lisää basilikasilppu. Pese ja kuutioi tomaatit ja päräytä tehosekoittimessa sekaisin niin että seos on mahdollisimman tasaista. Siivilöi tomaattipyree laakeaan astiaan jonka voit laittaa pakkaseen. Siivilöi tämän jälkeen liemi mukaan pyreeseen, sekoita hyvin ja laita pakkaseen. Käy sekoittelemassa puolen tunnin välein kunnes seos on jäätynyt. Tarkoitus saada roheaa jäätynyttä massaa jota voi haarukalla raapia annokseen. Älä heitä basilikaa pois, voit käyttää sen vaikka öljyn kanssa, paistaa krutonkien kera yms.

Granitaa tuli useampi desi joten määrän voi suosiolla supistaa reilustikin ja huomioi että osa syöjistä haukkoo henkeänsä jo pienestäkin tabasco määrästä, osa ei taas edes huomaa moista ;) Säilyy hyvin pakkasessa. 

Tomaattipaprikakeitto: Laita tilkkanen vettä kattilaan ja kiehauta paprikat kypsiksi. Lisää puolitetut tomaatit ja tarvittaessa lisää vettä, tarkoituksena on että vettä on vain niin paljon ettei tomaatit+paprikat tartu pohjaan kiinni. Anna tomaattien kypsyä sekoitellen välillä. Lisää lopuksi mausteet ja oliiviöljy. Siivilöi keitto, tarkasta maku ja anna viilentyä. Mikäli ei halua siivilöidä voi paprikat ja tomaatit kaltata ennen kypsennystä sekä poistaa siemenet. 

Kokoaminen: laita ensin tarjoiluastiaan keittoa, päälle krutonki ja pekoni, lisää hieman oliiviöljyä ja viimeiseksi granitaa, koristele vaikka mintulla tai basilikalla. Omat tarjoiluastiat ostin Lidlistä kun siellä oli sushiviikot tai vastaavat, tarjosin keittoni amuse bouchena, keittiön tervehdyksenä ja se toimikin oikein hyvin ruokahalun herättäjänä, aistit herkistyivät kuten pitääkin!

Huom: annoskoko määrittää kuinka monelle tästä riittää! Valmista keittoa tuli muutama desi mutta tarjoiluastiani olivat todellakin niin pieniä että olisin voinut tarjota tuon kahdeksalle hengelle neljän hengen sijaan.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 3 4 Taskuvenuksen Tervehdys
  • 1 0 Avokadomajoneesi

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Taskuvenuksen Pesto
  • 3 2 Taskuvenuksen mansikkanaukut 26.6.2021
  • 5 6 Taskuvenuksen grillattu jauhelihapirde 14.6.2021
  • 3 4 Taskuvenuksen Tervehdys
  • 5 2 Taskuvenuksen Parempi Fetasalaatti
  • 1 0 Taskuvenuksen kesäsalaatti 14.7.2021

Kommentit

Taskuvenus
Tästä tabascogranitasta tuli kyllä meidän perheen suosikki ja vieraat ihastuivat myös tuotokseen!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään