Margarita!

Alle 15 min

Raaka-aineet

1 dl tequilaa
1 dl limemehua
väh. 2/3 dl sitruunaista/hedelmäistä/marjaisaa likööriä
ruskeaa sokeria maun mukaan
limen lohkoja
suolaa
jäitä

Jaa resepti

Ohje

  1. Simple sugar: sen sijaan, että sekoittaisit sokerin suoraan juomaan, tee seuraavasti: Lämmitä vettä kiehuvaksi. Sekoita sitten pari kolme rkl sokeria lasilliseen kuumaa vettä. Anna jäähtyä
  2. Yhdistä viinakset ja limemehu. Lisäile simple sugaria. Maistele ja lisää sokerivettä makusi mukaan. (Voit laittaa jäitä joko kannuun tai suoraan laseihin.) Ravista.
  3. Tee laseihin suolareunus: Leikkaa limen lohko keskeltä kahtia kuoreen asti. Pane lasin reuna syvennykseen ja pyöritä lasia hitaasti. Sirota suolaa esim. leipälautaselle ja kasta lasin suuosa siihen.
  4. Kaada juomaa jääpaloilla täytettyyn lasiin. Varo suolareunusta. Lisää vielä yksi limenlohko jokaiseen lasiin. 

 

Vinkki:

Likööriksi sopii esim. Cointreau tai Triple Sec, jotka ovat molemmat appelsiinisia. Kuitenkin aikalailla mikä vaan hedelmäinen likööri sopii. Kuvassa käytetty lakkalikööriä.

Margaritoja voi tuunailla ja muutellaoman maun mukaan monin tavoin. Tequilan ja lime- tai sitruunamehun seuraksi voi sekoitella vaikka mitä :) Jos sekoitat tuoreita marjoja, hedelmää tms. joukkoon, niin margarita kannattaa melkenipä sekoittaa tehosekoittimessa.

Muunnelmia:

Mangomargarita: lisää kannuun mangonektaria tai itse söösäämää tuoretta mangoa.

Mansikkamargarita: Lisää möösättyjä mansikoita tai mansikkasosetta. Muista, että lisätessäsi hedelmää et tarvitse kovin paljoa sokeria.

Sininen margarita: korvaa likööri sinisellä Curacaoalla.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään