Munakoisopaistos

4 annosta

Raaka-aineet

2 isoa munakoisoa
2 sipulia
6 valkosipulin kynttä
500 g tomaattimurskaa
suola, sokeri, pippuri, kuivattu basilika
1 dl kermaa
1 dl vettä
100 g manchego-juustoa tai parmesania tms
öljyä paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Hienonna sipulit ja paista öljyssä hetki. Lisää pannulle tomaattimurska ja hauduta niin kauan miedolla lämmöllä, että kastike paksuuntuu (noin 20min). 

Sillä välin, huuhdo munakoisot hyvin ja leikkaa pituussuunnassa alle 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Lado vaikkapa leikkuulaudalle ja ripottele pintaan karkeaa merisuolaa. Anna viipaleiden "itkeä" noin 15 min ja sen jälkeen huuhtele ne kylmällä vedellä ja painele talouspaperilla kuiviksi.

Paista viipaleita hetki pannulla tilkassa öljyä. Siirrä sivuun.

Lisää kastikkeen joukkoon kerma ja vesi, sekä noin teelusikkallinen sokeria (itse laitoin tummaa ruokosokeria, mutta normikin käy, tai hunaja), suolaa oman maun mukaan ja kuivattua basilikaa. Maista, mausta.

Öljyä uunivuoka ja lado pohjalle kerros munakoisoa. Levitä päälle noin kolmasosa tomaattikastikkeesta. Lado taas päälle munakoisoa ja sitten tomaattikastike. Tee niin monta kerrosta kuin pystyt. 

Raasta päälle manchego-juusto ja paista 225-asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on päältä hieman rapsakoitunut.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

aromaticum
Herkullista ja kevyttä kasvisruokaa! Huom tämän voit helposti tehdä myös kesäkurpitsasta jos munakoiso on kallista, tai tykkäät enemmän kesäkurpitsasta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään