5 863
5 863

Suklaa-mansikka-mustikkakääretorttu

30 - 60 min

Raaka-aineet

3 kpl kananmunia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
n. 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojuomajauhetta (tummaa, vaaleaa tai molempia)
suklaata maun mukaan
(sitruuna-aromi)
mustikoita oman maun mukaan
mansikoita oman maun mukaan

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen sekä laita mansikat ja mustikat sulamaan, jos otat ne pakastimesta.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaan rikki. Lisää sokeri ja vatkaa taikina kiinteäksi, niin, että voit nostella taikinaa ja pinnalle jää hetkeksi kuvio. 

Lisää kaakaojauhe, leivinjauhe, perunajauhot ja vehnäjauhot siivilän läpi hiljalleen, koko ajan taikinaa sekoitellen. Älä sekoita liikaa, riittää, että jauhot ovat tasaisesti sekoittuneet muuhun taikinaan. Mikäli haluat lisää mehukkuutta ja suklaan makua, voit myös raastaa suklaalevystä soiroja taikinan sekaan. Itse lisäsin vielä muutaman tipan sitruuna-aromia. 

Laita leivinpaperi uunipellille ja kaada taikina siihen. Sekoita nuolijalla tasaiseksi levyksi. Laita uunin keski- tai ylätasolle ja paista uunin tehokkuudesta riippuen 7-10min. Tarkkaile pohjaa, jottei pinta pala. Pohja on kypsä ja hyvä, kun se nostamalla irtoaa leivinpaperista.

Pohjan paistumisen aikana voit vatkata kerman. Lisää sekaan marjat sekä raasta suklaan palasia joukkoon (itse raastoin 4 palaa Pandan maitosuklaata). Laita täyte jääkaappiin odottamaan.

Kun pohja on valmis, kumoa se toiselle sokeroidulle leivin- tai voipaperille. Anna hieman jäähtyä ja mikäli pohja tuntuu liian kuivalta, voi sitä kostuttaa vähän maidolla tai mehulla. Kun pohja on lähes jäähtynyt, levitä täyte pohjalle ja rullaa torttu paperin avulla. Laita jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi aikaa ja nauti!

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Mustikkakiisseli kermavaahdolla
  • 6 3 Täytekakku
  • 1 3 Jouluhalko/unelmatorttu joulu
  • 3 1 Vähäkalorinen mustikkapiirakka
  • 2 0 Maailman paras täytekakku
  • 9 5 Helpot muffinit :P

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään