myskikurpitsa-briekeitto

4 annosta

Raaka-aineet

1 kpl myskikurpitsa, iso
nokare voita, paistamiseen (n. 20g)
1 kpl keltasipuli, kuorittuna ja silputtuna
2 kpl varsisellerin vartta, silputtuna
1 tl hienosokeria
1 kpl laakerinlehti
1 kpl hapokas omena, iso, kuorittuna ja kota poistettuna
7 dl kanalientä
400 g brietä
0.25 tl mustapippurirouhetta

Jaa resepti

Ohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Leikkaa kurpitsa pitkittäissuunnassa puoliksi ja poista siemenet lusikan avulla kaapimalla (voit säästää siemenet, huuhtaista ne kylmässä vedessä, kuivata ja paahtaa kuivalla pannulla esim. keitolle koristeeksi tai salaattiin yms.). Aseta kurpitsat leivinpaperin päälle uunipellille, leikkauspinta alaspäin. Paahda kurpitsat uunissa 40 min. tai kunnes ovat pehmenneet. Jäähdytä hieman ja kaavi lusikalla kurpitsan "lihat" talteen kuoresta.
  2. Sulata kattilassa nokare voita ja lisää sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä pari minuuttia ja lisää joukkoon sellerit. Kuullota 5 min. ja lisää joukkoon sokeri, laakerinlehti, omena kuutioina, kurpitsa ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä 30 min.
  3. Poista keitosta laakerinlehti ja lisää joukkoon brie-juusto paloina.Laita keitto tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi soseeksi.Laita keitto takaisin kattilaan ja kuumenna, mutta älä enää kiehuta. Maista ja mausta pippurilla, sekä tarvittaessa suolalla.Paistelin päälle koristeeksi ja tekstuuriksi ohuita omenasiivuja kuorineen pannulla, jossa ensin sulatin nokareen voita ja ripauksen sokeria. Paistelin miedolla lämmöllä muutamia minuutteja, kunnes omenaviipaleet ruskistuivat hieman. Kuivattelin öljytyn leivinpaperin päällä, muuten takertuvat paperiin kiinni jäähtyessään.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään