Linssi-Kikherne pyörykät

30 - 60 min

Raaka-aineet

4-5 dl vettä
1,2 dl vihreitä linssejä (kuivina)
1 prk käyttövalmiita kikherneitä
2 keskikokoista sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
1 laakerinlehti
mustapippuria
suolaa
cayenepippuria
paprikaa
2 kanamunaa
korppujauhoja

Jaa resepti

Ohje

Silppua ensin sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele sen jälkeen linssit ja kikherneet. Laita kaikki kattilaan tai suureen kasariin yhdessä veden, kasvisliemikuution, mausteiden (mielen mukaan) ja laakerinlehden kanssa.

Anna kiehua ensimmäiset 5 min kuutosella ja vähennä sen jälkeen lämpöä neloselle. Anna "keittyä" kasaan n. 20-30min tai kunnes kikherneet ja linssit ovat tarpeeksi pehmenneet survottaviksi.

Nosta kattila liedeltä ja poista laakerinlehti. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä keitinvettä kuitenkin tarpeeksi soseuttamista varten.

Soseuta ainekset keskenään joko suoraan kattilassa tai erillisessä kulhossa.

Lisää kanamunat. Sekoita. Lisää korppujauhoja vähitellen kunnes seos tarpeeksi kiinteä pysyäkseen kasassa. Pyörittele pyöryköiksi, taikka pihveiksi kuinka vain, pellille ja uuniin 175 asteeseen n. 15 minuutiksi.

Nauti esimerkiksi turkkilaisesta jugurtista tehdyn kastikkeen kanssa :)

 

Yhdellä kerralla saa n. 20 pyörykkää riippuen niiden koosta. Itsellä tulee aina kokonainen pellillinen näitä kerralla tästä, kun teen ruokalusikkaa apuna käyttäen. Halpaa, maukasta ja edullista.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 3 Falafel pyörykät
  • 4 1 Soijarouhe-lehtikaali pyörykät
  • 2 2 Helpot falafel pyörykät
  • 4 4 Pienet chili-kaneli pyörykät
  • 2 3 Broilerijauheliha pyörykät
  • 1 0 Marokkolainen Harira-keitto

Kommentit

amberakuro
Sain inspiraation tällaiseen reseptiin yhtenä "synkkänä" iltana, kun opiskelijabudjetti näytti nollaa ja ainoat ruoka-ainekset kaapeissa olivat vihreät linssit ja kikherneet :) Kun mies tuli kotio ja tarjosin hälle yhden tämmöisen, ensimmäinen kysymys oli "mistä lihasta tämä on tehty?" Nykyään tämä on ihan meidän talouden vakioreseptejä :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään