Sfoglia 4.4.2022

Raaka-aineet

100 g n. 1,2 dl oliiviöljyä (EI neitsytoliiviöljyä!)
1,2 dl intiaani- tai kookospalmusokeria
5 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl Kanelia
100 g kuivattuja viikunoita
2 pientä appelsiinia
1,5 dl Vettä
3 rkl Mantelilikööriä
2 rkl Soijajauhoja + 0,5 dl vettä

Jaa resepti

Ohje

Vatkaa sähkövatkaimella öljy ja sokeri sekaisin isossa kulhossa. Leikkaa viikunoista kannat pois ja pilko ne saksilla kattilaan ja kaada päälle 1,5 dl vettä. Keitä viikunoita miedolla lämmöllä kannen alla vartin verran. Anna jäähtyä. 

Pese appelsiinit ja raasta niiden kuori. Halkaise appelsiinit ja purista mehu ja hedelmäliha talteen sitruspusertimella. Soseuta viikunat liemineen sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi ja sekoita joukkoon appelsiinin mehu ja hedelmäliha (jälkimmäisiä yhteensä noin 1 dl). Lisää sekaan myös appelsiininkuori ja mantelilikööri. Sekoita mantelijauheeseen leivinjauhe, kaneli ja suola. Sekoita soijajauhot 1/2 desiin vettä. Lisää sokeri-öljyseoksen joukkoon muut sekoitukset ja hämmennä tasaiseksi. Kaada taikina (voideltuun) irtopohjavuokaan ja paista 175° 50 minuuttia. Kakku saa jäädä kosteaksi – älä ylipaista!

Kopioitu:http://www.kotikokki.net/reseptit/muokkaa/543678

 

Mikäli pidät appelsiinin mausta saat siitä intensiivisemmän kun käyt koko kuoren pinnan läpi raastimen sillä osalla mikä ei raasta vaan raapiin pintaa, eli se josta kuoren massasta tulee sosetta. Kun kuori on käyty läpi tällä terällä voit käyttää raastimen pienintä raastavaa terää. Raasta eri suuntaa kuin olet raapinut kuoren. Tällä tekniikalla saat kuorta jopa yli 100% enemmän kuin käyttämällä vain jompaa kumpaa.  

 

Pala kakkua sis 260 kcal ( kun yksi pala on 1/12 osa)

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 7 Prinsessan kakku
  • 5 7 Jättikatkis & risotto & kampasimpukat 4.8.2017
  • 1 0 Ihana (suhteellisen terveellinen) porkkanakakku
  • 1 0 Rapsakka ja raikas pizza
  • 0 3 Dulce de higo = viikunoita
  • 3 1 Sitruskakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään