4 352
4 352

Okra-Munakoisopaistos

5 annosta

Raaka-aineet

Paistos
2 kpl punasipulia
1 kpl munakoiso
420 g parsaa
175 g okraa
1/2 chili
Mausteet
1/2 chili
oliiviöljy
balsamiviinietikka
suola
pippuri
korianteri
cumin
provence mix tai timjami
Lisuke: Bataatti
2 kpl (isoa) Bataattia
provence mix tai timjami
oliiviöljy
suola
pippuri

Jaa resepti

Ohje

Tämä resepti syntyi spontaanisti, kun kaupassa käydessä usea opiskelijabudjetille hintavampi tuote oli alennuksessa. Pidin paistoksesta oikein paljon, mutta useita raaka-aineista voi vaihtaa oman maun ja budjetin mukaan. Keväinen ja täyttävä!

Aloita bataatista, sillä sen paisto-aika on pisin (tosin bataatin sijaan lisukkeeksi voi valmistaa esimerkiksi riisiä). Lohkot voi lämmittää joko grillissä tai uunissa, uunissa käytän kaasu nro6 eli n. 200°. Kuori, pilko ja levitä bataatit foliopaperin päällle. Sivele lohkot oliiviöljyllä, pilko ja ripottele chili sekä suola, pippuri ja provence mix lohkojen päälle. Sulje folio, aseta uunipellille ja laita paistumaan.

Laita hella tulille ja öljy kuumenemaan samalla kun pilkot punsipulin. Pilkon itse suhteellisen isoja siivuja niin, että sipuli on osa piastosta yhtälailla kuin maustekin. Laita sitten punasipulit paistumaan ja ala pilkkomaan parsaa, munakoisoa, okraa ja chiliä. Kun punasipulit ova kuultuneet hiukan, lisää parsa. Anna parsan paistua ja pehmetä jonkin aikaa ja lisää sitten hiukan suolaa. Anna paistua vielä hetki ennen kuin lisäät okran ja chilin. Kääntele parsaa ja okraa hetken ja lisää sitten munakoiso. Lisäämisten välillä pidä huoli että öljyä on sopivasti ja lisää tarpeen mukaan. Voit lisätä suolaa ja balsamiviinietikkaa Anna paistua ja laita liesi hiukan, mutta vain hiukan, pienemmälle. Kun myös munakoiso on pehmennyt jonkin verran voit lisätä loput pausteista. Anna paistua, kunnes munakoiso ja parsa ovat molemmat sopivat pehmeitä. Maista ja lisää mausteita sen mukaan.

Tässä kohdin myös bataatti alkanee olemaan valmis. Nauti!

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 20 5 Bataattiranskalaiset
  • 4 1 Hapanimelä vihannekset
  • 1 1 Hummus
  • 7 4 Lampaan karetta, juureksia ja oluessa haudutettua sipulia
  • 5 3 Ratatouille
  • 6 7 Kikherne-herkkusieni-tomaattimuhennos

Kommentit

Sofiaxx
Minulla oli oudossa ostoskassissani vielä alennuksessa olleita osterivinokkaita, jotka paistoin erikseen kasvislevitteessä, suolalla, sitruunalla ja pippurilla maustaen, ja lisäsin viimeisenä paistokseen. En laittanut reseptiin, koska yhdistelmä on hiukan omalaatuinen eikä paistos välttämättä tarvitse enempää. Esim. kanttarellit saattaisivat toimia samaan tapaan paistettuna. Paistokseen voi halutessaan lisätä esim. quorn kanapaloja, joita varmaankin saa ruohonjuuresta ellei ihan k-kaupastakin nykyään. Mutta bataatteineen paistos on sellaisenaan hyvin täyttävä. >Ps. sinkkuna opiskelijana halvemmaksi tulee paistaa kerralla kunnon ruokaa ja laittaa loput jääkaappiin. Toimii hyvin myös kiireen keskellä eikä turhaan hukkaa rahaa kalliiseen ja huonoon ruokaan. Tosin Suomessa taitaa olla aika edulliset ja hyvät opiskelijasapustat (täällä brittilässä Yliopiston kahvilan ruoka on erittän epäterveellisä ja hintavaa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään