Mansikkaiset ystävänpäiväleivokset

8 annosta

Raaka-aineet

Pohja
200 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 kananmuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
150 - 200 g mansikkamarmeladia
Pinnalle
3 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
2 rkl vettä (osan voi korvata sitruunan mehulla)
2 - 3 riviä tummaa suklaata

Jaa resepti

Ohje

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi. (Taikinasta ei tule aivan uunipellin kokoista.) Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, jolloin pinta on vielä vaalea ja hieman pehmeä. Leikkaa taikinalevy kahteen osaan ja tasoita reunat.

Levitä mansikkamarmeladi yhdelle taikinalevylle ja nosta päälle toinen taikinalevy.

Valmista kuorrute sekoittamalla mansikanmakuisen tomusokerin joukkoon vettä tai sitruunan mehua vähän kerrallaan, kunnes saat notkean, levittyvän tahnan. Levitä kuorrute päällimmäisen piiraslevyn pintaan ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.

Mikäli haluat pinnalle suklaisen marmoroinnin, sulata paloiteltu suklaa lautasella mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Laita suklaa pieneen pussiin ja leikkaa kulmaan aivan pieni reikä. Pursota leivospalan poikki kahdesta kolmeen suoraa suklaaraitaa ja vedä veitsellä poikittain raidat, jolloin kuorrutteeseen tulee hauska kuvio. Huomioi, että kuorrute ei saa olla vielä jähmettynyt.

Vinkki!

Voit leikata pohjaosan valmiiksi paloiksi ja täyttää ja kuorruttaa yksitellen. Näin voit käyttää täytteeksi erimakuisia marmeladeja ja kuorrutteeksi erimakuisia kuorrutteita. Kokeile myös Dansukker Tomusokeria ja Kaakaotomusokeria.

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään