Pumpernikkelit

Raaka-aineet

(25–30 kpl)
2 kananmunaa
1 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
100 g voita tai margariinia
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl korppujauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl soodaa
1 dl ranskankermaa tai paksua jogurttia
Kuorrutus
500 g Dansukker Tomusokeria
noin 1 dl vettä
kanelia

Jaa resepti

Ohje

Vatkaa munat, siirappi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen rasva munavaahtoon nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, mausteet ja sooda ja lisää ne sekä ranskakerma tai jogurtti taikinaan. Anna taikinan kovettua viileässä.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja paloittele. Taputtele palat noin puolen senttimetrin paksuisiksi ovaalinmuotoisiksi leiviksi ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Sekoita tomusokeri ja vesi. Kuorruta jäähtyneiden pumpernikkeleiden sileä puoli seoksella ja viimeistele kaneliripotuksella. Anna kuorrutuksen kuivua ennen tarjoilua. Kuivan ja kovan kuorrutuksen saat kun sekoitat tomusokerin munavalkuaiseen. Voit tehdä herkullisen kuorrutuksen pumpernikkeleihin myös Dansukker Mansikanmakuisesta tomusokerista tai Kaakaotomusokerista.

Vinkki!

Pumpernikkelit ovat oiva lahjaidea: pakkaa pumpernikkelit esim. laakeaan rasiaan (ei limittäin) ja kääri rasia sellofaaniin. Koristele nauhoin ja vie lahjaksi.

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään