74 237
74 237

Helppo kotijuusto

Raaka-aineet

1,5 l kevyt- tai täysmaitoa
1 l piimää
2-3 munaa
1/2-1 tl suolaa
1/2-1 tl sokeria
pieni liraus sitruunamehua

Jaa resepti

Ohje

HUOM. Itse teen tämän puurokattilassa, niin ei tarvitse pelätä palamista eikä tarvitse myöskään vahtia koko ajan. Tulee ihan yhtä hyvin näinkin :)

  1. Laita maito kuumenemaan puurokattilassa.
  2. Sekoita munat ja piimä toisessa kulhossa. (Itse otan pikkasen kanamunaa lasiin talteen voitelua varten)
  3. Kun maito on höyryävän kuumaa, sekoita joukkoon muna-piimäseos koko ajan vatkaten. Seos alkaa herattumaan samatien. Jätä kannen alle muhimaan.
  4. Kun hera on pinnalla, nosta varovasti reikäkauhalla harsolla vuorattuun juustomuottiin tai siivilään. Jos osa herasta tässä vaiheessa taas karkaa pohjalle, voit antaa seistä vielä kannen alla, jotta se nousee jälleen pinnalle. Ripottele pari kertaa välissä suolaa ja sokeria sekä hieman sitruunamehua. Ripottele vielä päällimmäiseksi suolaa ja sokeria. Jos haluat kiinteää juustoa, painele hera reikäkauhalla kunnolla muottiin, jotta neste valuu pois. (Itse pidän höttöisemmästä enkä siis painele niin kovaa).
  5. Taita harson reunat päälle ja laita kulhossa tms. astiassa oleva muotti jääkaappiin valumaan ainakin muutamaksi tunniksi, tai yön yli. Mielellään joku paino päälle.
  6. Kumoa varovasti lautaselle. 
  7. HALUTESSASI voitele vielä munalla ja laita uuniin 225 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes reunat alkaa saada väriä. Varo ettei pala!
  8. Anna jäähtyä ja nauti!

 

Laktoositon maitojuoma ja laktoositon piimä käyvät yhtä hyvin kuin tavalliset.

Sitruunamehu ei juurikaan maistu juustossa, mutta tuo siihen mukavaa raikkautta.

Kuvan juustomuotti on Prismasta ostettu :)

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 1 0 Kotijuusto-avokadovoikkari

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

mariah84
Monen kokeilun ja ainemäärien vaihteluiden jälkeen tuloksena tämä resepti, joka vaan on mielestäni paras kotijuusto ikinä!! Itse tykkään käyttää hyla-piimää koska sen pieni makeus sopii loistavasti tähän.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään