15 084
15 084

Sitruuna-tuorejuustokakku

10 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

pohja:
190 g digestive-keksiä
60 g voita
täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g sitruuna-tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl lemon curdia
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
½ sitruunan kuori
päällinen:
1 tölkki mangoviipaleita
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä
(sokeria)

Jaa resepti

Ohje

Sulata voi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit esim. kulhossa lasin pohjaa vasten. Levitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita voi ja keksit tasaiseksi massaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. (älä kamalasti kuitenkaan painele ettei tule liian kova pohja) Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi, sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja lemon curd joukkoon. Laita sitruunamehu kattilaan kiehumaan. Purista liivatelehdistä vesi pois ja laita se kiehuvan sitruunamehun joukkoon sulamaan, sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena norona täytteeseen sähkövatkainta käyttäen. Raasta täytteeseen vielä hyvin pestyn sitruunan puolikas kuori. Tarkista maku. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

 

Kun täyte on jähmettynyt valmista päällinen:

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada mangoviipaleiden mehu talteen. Soseuta sauvasekoittimella mangoviipaleet soseeksi. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja laita hyvin vedestä puristetut liiavetelehdet mehuun sulamaan. Sekoita mangosose ja sitruunamehu keskenään, tarkista maku. Lisää mangoviipaleiden mehua sen verran kuin sose mielestäsi makeutta tarvitsee, lisää tarvittaessa sokeria. Kaada sitten päällinen täytteen päälle ja anna kakun jähmettyä vielä muutaman tunnin ajan kylmässä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

yenna
Juhlavamman ja hienomman kakun saa tekemällä täytteen kaksinkertaisena ja koristelemalla kakun esim. sulalla valkosuklaalla.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään