10 607
10 607

Kaverusten siideribroileri

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

raaka broileri valmiiksi maustettu
siideriä (omena oli meillä)

Jaa resepti

Ohje

Ota broilerit huoneen lämpöön n tuntia ennen uuniin laittamista. Samoin saa siideri olla myös huoneen lämpöistä.

Aukaise siideritölkki ja kaada siitä puolet vaikka lasiin ja jätä toinen puolikas tölkkiin. Vuoraa tölkin ulkopinta esim. foliolla, mutta älä peitä tölkkin juoma-aukkoa. Ota broileri pois vakuumista ja aseta se istuma-asentoon tölkin päälle. Vuoraa uunipelti ja aseta broileri uunipellille.

Paista 200 asteessa n 1 tunti ja sitten pienennät lämpöä 180 asteeseen ja annat olla reilu puoli tuntia ja taas tämän jälkeen pienennät lämpöä 150 asteeseen ja annan olla sen niin kauan kun kokonais aika on tullut paistoajaksi 2 tuntia. Kokeile kuitenkin vielä kypsyyttä tikulla reiteen ja jos tulee kirkasta nestettä on broileri kypsä. (tämä kaikkihan johtuu broilerin koosata)

Emme lisäneet mitään maustetta kun kokeiltiin ensin ihan näin kaupan maustettua josko riitti mausteet. No kyllähän minusta ois ehkä saanut olla ihan vähän lisää maustetta mutta maukas oli ja tosi mehukas, pikkaisen kaadettiin vielä sitä kuumaa siideria lihan päälle.

Ensikerralla täytetään broisku persikoilla ja ihan vähän lisätään jotakin maustetta. Sitä ei vielä päätetty.

Lisukkeena oli keitettyä riisiä jossa oli paistettua maissia ja sipulia laitettu sekaan.

 

Vinkki tuli TV:vee ohjelmasta arvosta mun illallinen, mutta eipä muistettu muuta kuin että siideritölkiin laitettiin broilerit istumaan ja se oli laitettu grillissä ja me teimme uunissa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Normandian uuniomenat (suolainen alkuruoka)
  • 2 1 Superkevyt Coleslaw
  • 10 7 Kaverusten mureat possun posket
  • 2 3 Nopea Slaiggavuoka
  • 1 1 Siideribroiskua ja riisilisuke
  • 8 2 Hyvä hedelmäsalaatti

Kommentit

naija
Meillä oli vieraita ja oltiin jo etukäteen sovittu että yhdessä naisväki laittaa tätä, voi mikä ohjelmanumero kun katsottiin uuniluukkua kun broilerit hikoili ihan kun oisivat olleet höyrysaunassa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään