12 529
12 529

Paahtopaisti mikrossa

2 annosta

Raaka-aineet

900 g härän paahtofiee paahtopaistista, Portti
suolaa, mustapippuria myllystä
grillimaustetta
2 valkosipulinkynttä
½ kahvikupillista kuumaa vettä
voi-öljyä paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Kaada kuumaan veteen niin paljon suolaa kuin siihen sulaa. Ruiskuta suolalientä lihaan sinnetänne. Tai jos ei ole ruiskua, hiero lihan pintaan suolaa, grillimaustetta ja mustapippuria, anna maustua yön yli.

Laita pannulle voita ja öljyä, leikkaa valkosipulinkynnet 4 osaan ja laita pannulle. Paista liha kauttaaltaan ruskeaksi.

Mun mikrossa on tehoa 800W.

Ripottele mausteita vielä lihaan jokapuolelle. Laita liha vuokaan ja mikroon. Säädä ohjelma:naudan - lampaanliha, 800g. Antaa ajan 19 min. Ajan loputtua laita mittari lihaan, pitäis näyttää n.60 astetta. Paista lisää täydellä teholla 6 min. Mittaa lämpö, pitäis olla 65. Anna lihan levätä folion alla 5-10 min., tuloksena hento rosee. Yleensä en pidä folion alla, mutta koska tuli keskeytys, tein näin. Siis normaalisti syömme sen paljon punaisempana, nyt kuvat on kypsemmästä. Leikkaa liha, annostele. Tarjoa lisänä punaviinikastiketta ja keitettyja perunoita ja vihanneksia.

Onnistuu yhtä hyvin paistetaessa kokoajan täydellä teholla, täytyy vaan mitata lihan lämpötilaa useammin, ettei kypsy liikaa.

Mikrossa tulee tosi mehukkaaksi. Liha sitten kypsyy koko ajan, ei kannata odotella. Valmistuu nopesti, uuniin verrattuna.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään