68 535
68 535

Seesamikana

3 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

500 g maustamattomia kananfileitä tai -suikaleita
0,5 dl soijaa
0,5 dl riisiviinietikkaa
0,5 dl siirappia tai pari rkl fariinisokeria
2 rkl seesamiöljyä
2 kynttä valkosipulia
2 tl chilikastiketta (esim. sriracha)
2 rkl vehnä- tai maissijauhoja
2-3 rkl seesaminsiemeniä

Jaa resepti

Ohje

Pilko kanafileet sopiviksi suupaloiksi ja silppua valkosipuli hienoksi. Tässä reseptissä voisin kuvitella hunajamarinoidunkin kanan toimivan, vaikka itse ostan aina maustamatonta. Marinoitu kana kannattanee pestä tai ainakin pyyhkiä puhtaaksi ylimääräisestä marinadista.

Kaada soija, riisiviinietikka, siirappi ja seesamiöljy kuppiin tai mitta-astiaan valmiiksi. Riisiviinietikan voi halutessaan korvata vaikka mirinillä, jolloin kastikkeen mausta tulee paljon pehmeämpi ja samalla vielä makeampi. Myös siirapin tilalla voi hyvin käyttää pari reilua ruokalusikallista fariinisokeria.

Laita pannulle tilkka rypsiöljyä tai jotain muuta sopivaa rasvaa (oliiviöljy ei kuitenkaan mielestäni sovi aasialaiseen ruokaan). Lisää ensimmäisenä kuumalle pannulle valkosipuli ja chilikastike, minkä jälkeen kanat voikin kipata saman tien joukkoon. Chili ei ole mikään välttämättömyys tässä ruoassa, mutta antaa mielestäni kivaa lisäpotkua makuun. Kananpalat kannattaa lisätä kahdessa osassa, jotta pannu ei pääse jäähtymään liiaksi ja kananpalat laske kaikkia nesteitä ulos.

Kun kanat ovat saaneet sopivasti väriä, vähennä levyltä lämpöä ja lisää pannulle pari ruokalusikallista vehnäjauhoa. Kun jauhot ovat tarttuneet tasaisesti kananpaloihin, kaada kastikeainekset pannulle ja anna niiden kiehua hieman kasaan välillä sekoitellen. Mikäli kastikkeesta tuntuu tulevan liian paksua, voi sitä jatkaa vielä tilkalla vettä.

Paahda seesaminsiemeniä toisella pannulla, jotta niistä irtoaa hieman enemmän makua, ja lisää paahdetut siemenet kastikkeeseen. Paahtamisen voi halutessaan jättää välistä ja kipata siemenet sellaisenaan mukaan. Tarkista vielä kastikkeen maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Itse olen huomannut, että etenkin seesamiöljyä pitää lisätä melkein joka kerralla hieman lisää, jotta kastikkeesta tulee riittävän pähkinäisen makuinen.

Tarjoile valmis kastike jasmiiniriisin kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

ljmz
Tässä yksi todella helppo ja nopea aasialaistyyppinen ruoka kokkailtavaksi vaikka arkiruoaksi. Reseptiä on mielestäni erittäin hankala saada epäonnistumaan ja makunautinto on aina taattu. Jos seesamikanaan törmää kiinalaisen ravintolan listalla, on kananpalat yleensä taikinoitu ja uppopaistettu, mutta mielestäni tämä on oikein hyvää näinkin. Seesamikana ei varsinaisesti ole "oikea" kiinalainen ruoka, vaan se on saanut alkunsa länsimaalaisissa/amerikkalaisissa kiinalaisissa ravintoloissa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään