Tattariletut kermaviilikastikkeella

Raaka-aineet

lettutaikina
3,5 dl tattarijauhoja
5 dl saksanpähkinä/soija/normaalia maitoa
2 kananmunaa (vegaanit voivat jättää munat pois, mutta silloin kannattaa ehkä käyttää jauhoina vehnää tai spelttiä ettei r
tuoretta korianteria
2-4 tl suolaa
ripaus pippuria
2 valkosipulinkynttä
täyte
2 porkkanaa
2-4 munakoison sisukset
2 varsisellerin haaraa
dl linssejä
maapähkinävoita
hampunsiemeniä
sipuli
juuso-tai bataattiraastetta
mausteet
soijakastiketta
mustapippuria
paprikamaustetta
cayennepippuria
seesamöljyä
kurkumaa
kermaviilikastike letuille
1 prk kermaviiliä/soijajugurttia
puolikkaan sitruunan mehu
rouhettua mustapippuria
valkospulinkynsi
tuoretta basilikaa

Jaa resepti

Ohje

Lettutaikina

Mittaa kulhoon 5 dl saksanpähkinämaitoa, kourallinen korianteria sekä purista kaksi valkosipulin kynttä sekaan. Sekoita sauvasekoittimen kanssa. Lisää taikinaan 2–4 teelusikallista suolaa oman maun mukaan ja 2 kananmunaa sekä ripaus pippuria. Kun muun aineet ovat kulhossa, lisää tattarijauhot pikku hiljaa koko ajan sekoittaen. Itse laitoin 3 dl tattaria ja 1 dl herajauhetta, mutta 3,5 dl tattaria riittänee hyvin.

Täyte

Vaihe1

Höyrystä munakoisojen sisälmykset tai paista pannulla, kunnes ovat pehmeitä. Höyrystäessä saa mielestäni paremmin maun esille. Kun koisoset ovat pehmeitä sekoita niiden sekaan kaksi teelusikallista maapähkinävoita, 2 teelusikallista rouhittua pippuria ja 2–3 ruokalusikallista hampunsiemeniä. Sekoita haarkukan kanssa mössöksi.

Paista letut öljytyllä pannulla. Taikinaa ei kannata laittaa liikaa kerralla, sillä kääntämisestä tule silloin hankalaa.

Vaihe 2

Raasta porkkana ja pilko sipulit. Paista porkkaraaste pannulla, lisää joukkoon ruokalusikallinen soijakastiketta sekä muutama teelusikallinen seesaminsiemenöljyä. Paista noin 5–8 minuuttia ja laita lautaselle jäähtymään. Paista sen jälkeen sipulit. Lisää sipulin joukkoon 3 teelusikallista paprikamaustetta sekä kurkumaa ja ripaus cayennepippuria. Pilko varsiselleri ja lisää sipulien joukkoon. Paista noin 5 minuuttia ja lisää höysto porkkanaraasteen joukkoon.

Sitten linssit. Keitä linssejä noin kymmenen minuuttia ja lisää mössön sekaan.


Lettujen täyttö

Raasta juustoa lettuja varten /tähän käy myös bataatti, joka on höyrytetty tai keitetty pehmeäksi sekä maustettu vaikka suolalla, siirapilla ja pippurilla).

Asettele sipuliporkkanatäyte ja munakoisotahna letun päälle. Pyöritä kerran ympäri ja lisää juustoraaste. Pyöritä lettu loppuun asti kiinni ja laita pellille. Jatka samaa menettelyä, kunnes kaikki letut ovat sievästi uunipellillä. Paista uunin keskitasossa noin 10–15 minuuttia, kunnes letut hieman ruskettuvat kesän mukaisesti.

Kermaviilikastike

Hienonna valkosipuli ja lisää kaikki aineikset kulhoon. Sekoita. Jos ikkunalaudalla kasvaa kesäbasilika, niin voit hienontaa sitä sekaan, sopii hyvin.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 1 Kidneypaputonnikalasalaatti kermaviilikastikkeella
  • 0 0 Valkosuklaapannacotta (veg)
  • 0 0 Chiliahvenet kermaviilikastikkeella
  • 1 1 Suvin kala-perunatorni kermaviilikastikkeella
  • 1 0 Quinoa / Kvinoa ja tofua
  • 4 4 Munakoisopaistos

Kommentit

DinkeDonke
Nämä letut olivat oikein miellyttävä tuttavuus. Tattari on terveellinen ja hyvä vaihtoehto vehnälle, joka turvottaa ja aiheuttaa kaikenlaisia terveyshaittoja.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään