12 160
12 160

Hirvittävän hyvä lasagne

5 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

jauhelihakastike
400 g hirven jauhelihaa
1,5 l suppilovahveroita
3 keskikokoista salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyre
2 dl punaviiniä
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl lihafondia
1 rkl kasvisfondia
mustapippuria
2 tl sokeria
1/4 tl chilijauhetta
(suolaa)
voita (paistamiseen)
juustokastike
3 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
9 dl maitoa
200 g västerbottensost juustoa
1/4 tl jauhettua muskottia
mustapippuria
suolaa
lisäksi
lasagnelevyjä
50 g västerbottensost juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Jauhelihakastike

Paista sieniä paistinpannussa haihduttaaksesi ylimääräiset nesteet pois. Ruskista hirven jauheliha ja kuullota sipulit. Lisää kaikki kastikeainekset pannulle/kasariin ja anna muhia hiljalleen juustokastikkeen valmistumisen ajan. Kuivatut yrtit voi hyvin korvata tuoreilla, jolloin niitä luonnollisesti tarvitaan hieman enemmän. Chiliä voi kastikkeeseen laittaa "kärjeksi". Tarkista lopuksi vielä maku ja lisää suolaa sekä mausteita tarvittaessa.

Jauhelihakastikkeessa saa olla makua "reippaasti", sillä juustokastike ja lasagnelevyt tasoittavat makua uunissa.

Juustokastike

Raasta juusto tai käytä valmista juustoraastetta. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna seoksen hieman kiehahtaa, mutta varo ruskistamasta jauhoja. Lisää maito varovasti kattilaan (aluksi vain pieni määrä kerrallaan) samalla sekoittaen seosta voimakkaasti, jotta vältät kastikkeen paakkuuntumisen. Anna kastikkeen kiehahtaa muutaman minuutin ajan. Ota kastike pois levyltä ja lisää juustoraaste sekä muskotti ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Lasagnen kokoaminen

Voitele lasagnevuoka. Laita vuokaan jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja lopuksi kerros lasagnelevyjä. Mikäli teet lasagnelevyt itse, niin tee niistä ohuita, jolloin voit tehdä useamman kerroksen (jättäen luonnollisesti myös kastikemäärät kerroksiin pienemmiksi). Mikäli käytät kuivattuja lasagnelevyjä tee yhteensä kolme kastike-kastike-levy-kerrosta. Lopuksi lisää viimeisen levykerroksen päälle loput jauhelihakastikkeesta ja juustokastikkeesta sekä kuorruta koko komeus juustoraasteella.

Paistaa 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

joukka
Lasagne muuten kiehuu uunissa helposti yli vuoasta, mikäli vuoka on hieman "nafti" eli tätä tehdessä varasin itselleni seuraavaksi uunin puhdistusvuoron.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään