Lämminsavustettua lohta ninon-kastikkeen kera

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 pkt lohifilee
0,5 kpl keltasipulia
3 dl herneitä
2 dl kermaviiliä
4 annosta perunoita
suolaa
savulastuja tai savustuspuruja
palasokeria
alumiinifoliota
paistomittari
kasvisfondia
mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

1. Keitä sopiva määrä perunoita.

2.Ota lohifilee huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruoan valmistamista ja mausta filee ruokalusikallisella suolaa. Anna suolan vetäytyä kalaan noin 10 minuuttia.

3. Levitä pala alumiinifoliota kaksinkertaisena suuren paistinpannun pohjalle. Ripottele foliolle 1½ dl savulastuja tai savustuspuruja tasaisesti ja laita foliolle vielä 3 palaa sokeria, näin lohesta tulee kauniinvärinen.

4. Laita vielä pala alumiinifoliota savulastujen ja sokeripalojen päälle ja laita lohifilee foliolle. 

5. Laita paistomittari lohifileen keskiosaan ja peitä koko paistinpannu huolellisesti kaksinkertaisella alumiinifoliolla. Säädä keittolevy kuumimmalle ja ota paistinpannu pois levyltä paistomittarin näyttäessä noin 62-64 astetta. Tähän menee noin 18-25 minuuttia liedestä, paistinpannusta ja lohen alkulämpötilasta riippuen. Anna lohen jäähtyä noin 10 minuuttia folion alla ja avaa folio tämän jälkeen varovaisesti.(Huom! Älä avaa foliota ennen kuin lohi on jäähtynyt hetken, sillä savua voi muodostua aika runsaastikin!) 

6. Lohen savustumisen aikana kuori ½ sipulia ja 1 valkosipulinkynsi ja pilko hienoksi. Kiehauta 1½ dl vettä, lisää 1 rkl kasvisfondia sekä sipuli ja valkosipuli ja 3 dl herneitä. Anna kiehua 5 minuuttia ja sekoita kastike sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Voit myös puristaa sipuli-herneseoksen siivilän läpi. Anna jäähtyä hetki ja lisää 2 dl kermaviiliä. Sekoita varovasti ja lisää mausteeksi suolaa ja mustapippuria (juhla-aterialla voit käyttää veden sijasta kuivaa valkoviiniä).

7. Tarjoile vasta savustettu lohi keitettyjen perunoiden ja ninon-kastikkeen kera.

Haluatko tehdä arjestasi helpomman ja monipuolisemman? Voit saada tämän ja monta muuta reseptiä tarvittavine raaka-aineineen suoraan kotiovellesi tuotuna! Helpompi arki on vain klikkauksen päässä: kotikokki.net/ruokakassi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 3 Valkoviinissä haudutettua lohta
  • 2 3 Lohta pekonissa
  • 2 4 Sitruunamarinoitua lohta
  • 2 2 Limellä ja chilillä maustettua lohta lämpimän salaatin ja avokadotahnan kera
  • 4 7 Paistettua lohta juureksien kera
  • 1 0 Egyptiläistä koftaa bulgurin ja Choron-kastikkeen kera

Kommentit

Mr.Ruokakassi
Ninon-kastike on virkistävä vaihtoehto perinteiselle tillikastikkeelle.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään