Possun noisetit tuorejuustokastikkeen ja soseutettujen porkkanoiden ja perunoiden kera

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 pkt possunsisäfilee
0,5 prk tuorejuustoa
0,5 kg porkkanoita
8-10 kpl peruna
pippurisekoitusta
rosmariinia
basilikaa
oreganoa tai timjamia
suolaa
voita ja ruokaöljy
curryä
jauhettua
valkopippuria
hunajaa

Jaa resepti

Ohje

1. Ota possunfilee huoneenlämpöön hetki ennen valmistamista, niin tuloksesta tulee paljon maukkaampi. Ota filee pakkauksesta, poista mahdolliset kalvot ja kuivaa neste talouspaperilla. 

2. Kiehauta vettä isossa kattilassa. Lisää 1 rkl suolaa ja 1 rkl kasvisfondia. 

3. Kuori 8-10 isoa perunaa (riippuen siitä, paljonko perheesi syö) ja ½ kg porkkanoita; leikkaa paloiksi. Laita perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen ja anna kiehua noin 20-25 minuuttia.

4. Leikkaa possunfilee noin 4 cm paksuiksi viipaleiksi, nuiji viipaleet kevyesti kädellä, niin että viipaleiden paksuus on noin 2 cm. Käytä noin 1 tl suolaa ja 1 tl pippurisekoitusta noisettien maustamiseen.

5. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl ruokaöljyä ja 1 rkl voita (öljy antaa lihalle kauniin pinnan ja voista tulee hyvä maku). 

6. Paista noisetit kauniin kullanruskeiksi kummaltakin puolelta, noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarkista, että noisetit ovat kauttaaltaan kypsyneet, siirrä ne tarjoiluvadille ja peitä kattilankannella tai alumiinifoliolla.

7. Kaada 1 dl vettä paistinpannulle ja anna kiehua minuutin, sekoita puulastalla, jotta lihasta ja rasvasta irtoaa hyvä maku. Lisää ½ prk tuorejuustoa, 1 tl curryä ja 1 rkl hunajaa sekä mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehahtaa minuutti ja kaada kastike noisettien päälle juuri ennen tarjoilua. 

8. Kaada vesi perunoista ja porkkanoista. Ravistele kattilaa ja murskaa mahdolliset isot palat kauhalla tai perunanuijalla. (Soseen ei tule olla liian sileää!) Lisää 3 rkl voita pieninä nokareina soseen sekaan ja anna sulaa.

9. Lisää soseeseen mausteeksi 1 tl yrttimaustetta (valintasi mukaan), ½ tl jauhettua valkopippuria ja tarvittaessa suolaa.

10. Tarjoile noisetit soseutettujen porkkanoiden ja perunoiden sekä currykastikkeen kera.

Haluatko tehdä arjestasi helpomman ja monipuolisemman? Voit saada tämän ja monta muuta reseptiä tarvittavine raaka-aineineen suoraan kotiovellesi tuotuna! Helpompi arki on vain klikkauksen päässä: kotikokki.net/ruokakassi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 21 0 Paistetut kasslerpihvit kermaisen kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera
  • 3 2 Keitetty lohi ja tillikastike perunoiden ja vihannesten kera
  • 0 0 Possua ruohosipulin ja muhennettujen porkkanoiden kera
  • 2 1 Jauhelihapihvit sipulisen kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera
  • 1 1 Possunsisäfilee sokerilla ja suolalla paahdettujen perunoiden kera
  • 1 0 Lihapata keitettyjen perunoiden kera

Kommentit

Mr.Ruokakassi
Saat vaihtelua perunasoseelle kun soseutat perunan joukkoon porkkanaa :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään