23 885
23 885

Kasvissushi

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

riisi
2 dl puuroriisiä
vähän yli 4 dl vettä
pari rkl sushietikkaa (oman maun mukaan)
muut aineet
0,5 porkkana
1/4 osa ei ihan kypsä avokado
10 cm kurkkua
2 kpl merileväarkki
tarjoiluun
soijakastiketta

Jaa resepti

Ohje

Ohjeella tulee 2 makirullaa.

Keitä ensin riisi. Laita vesi kiehumaan. Huuhtele puuroriisi kunnolla ja lisää kiehuvaan veteen. Pienennä lämpöä ja anna riisien porista hiljalleen kannen alla n.15min. Anna riisin vielä levätä 5-10min poissa levyltä. ÄLÄ MISSÄÄN VAIHEESSA AVAA KATTILAN KANTTA, ettei höyry katoa kattilasta!

Avaa kansi ja lisää riisin sekaan sushietikka varovasti riisiä käännellen.. Tarkista maku aina välillä että saat itsellesi sopivan makuista riisiä . Jos haluat riisistä kiiltävää, löyhyttele sitä samalla kun lisäät etikkaa.

Jäähdytä riisi.

Kuori porkkana ja tee siitä ohuita suikaleita (pituudeltaan mielellään n. puolikkaan noriarkin kokoinen). Ripottele porkkanoiden päälle suolaa ja anna olla n. 5min. Suola ottaa porkkanasta ylimääräisen veden pois, ja viiden minuutin jälkeen porkkanasuikaleiden pitäisi olla lötkömpiä kuin mitä ne alussa olivat. Säästyy keittämisen vaiva!

Huuhtele suola pois porkkanoista. Leikkaa kurkusta hellästi hiukan vihreää kuorta pois (kaikkea ei ole pakko ottaa) ja leikkaa suikaleita sen keskisiemenjutun ympäriltä; sitä keskustaa emme halua sushiin.

Leikkaa avokado puoliksi veitsellä terä avokadon kiveä myöten. Pyöräytä puolikkaita vastakkaisiin suuntiin, jolloin niiden pitäisi irrota toisistaan. Leikkaa avokadosta viipaleita, joita voit sitten suikaloida sopivimmiksi sushia varten.

Jos avokado joutuu seisomaan pitkään, kannattaa sitä hieman kostuttaa sitruunavedellä ettei se tummu.

Laita noriarkki bambumaton,elmukelmun tms. rullaamisavusteen päälle. Levitä riisiä arkin päälle jättäen rullaamisen loppuosaan n. 2cm tyhjää. Lisää riisin päälle n. rullan keskiosaan porkkana- ja kurkkusuikaleita sekä avokadoa. Rullaa arkkia kelmua apuna käyttäen ja käsillä vähän avustaen jos täytteet meinaavat lähteä karkuun rullan loppuosaan. Kastele merileväarkin loppuosaa hiukan kylmällä vedellä jotta se tarttuu rullaan.

Tee toinen rulla samalla tavalla.

Leikkaa sushi veitsellä, jota voit kastella kylmällä vedellä leikkaamisen helpottamiseksi. Tarjoile soijakastikkeen kanssa johon sushia dippaillaan.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Secunda
En luota että saisin tehtyä sushista hyvää kalan kanssa, joten olen ruennut tekemään kasvissushia. Aluksi rullaaminen voi tuottaa hankaluuksia, mutta kyllä sen parin kerran jälkeen alkaa vähän hoksaamaan! Tietty sushiin voi laittaa wasabiakin, mutta en siitä itse tykkää ollenkaan. :D Rulla kestää elmukelmuun pakattuna ihan hyvin vuorokaudenkin jääkaapissa, joten kaikkea ei ole pakko syödä kerralla. EDIT: resepti nyt myös ruokablogissani parempien selitysten ja kuvien kera! http://hassusafka.blogspot.fi/2013/08/vegesushi-216-resepti108-annos.html

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään