Lounaspiirakka

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

300 g mitä tahansa kanaa
1 tlk ananaspaloja
100 g aurajuustoa
2-3 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
2 dl jauhoja
3 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
50 g voita tai öljyä

Jaa resepti

Ohje

Ota ensimäisenä rasva ulos ja sulata se. Jos käytät öljyä, tätä ei tarvitse tehdä. Paista kana kypsäksi ja laita sivuun.

Lämmitä 1dl maitoa kädenlämpöiseksi ja laita leivinjauhe joukkoon. Laita jauhot mukaan ja vaivaa hyvin. Itse käytän taikinakoukkuja aina, koska ne tekevät hyvää jälkeä. Kun taikinaa on vaivattu, lisää rasva. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota piirakkavuoka ja öljyä se. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoihin. Paista pohjaa 5 min uunissa ja ota se pois. Lisää pohjan päälle paistettu kana, aurajuusto ja hyvin valutettu ananas. Levitä juustoraaste täytteiden päälle tasaisesti ja sekoita kananmunat ja loput maidot keskenään. Itse laitan mustapippurirouhetta viellä joukkoon antamaan makua ja kurkumaa antamaan kauniin keltaisen sävyn. Levitä kananmuna-maito sekoitus tasaisesti piirakan päälle ja laita uuniin. Piirakka on valmis kun juusto on kauniisti paistunut ja kullanruskea.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 1 Kuohkea omenamurupiirakka
  • 4 3 Mehevä marjatorttu
  • 2 1 Aika ihana mustikkapiirakka
  • 0 4 Paranneltu Valmis-Pizza
  • 3 0 Suklaafondant
  • 6 12 Hunajainen kanapasta

Kommentit

Kumiankka
Tämä on sellainen mitä teen usein. Ostan ison satsin aurajuustoa ja juustoraastetta koska sen voi pakastaa ja ottaa sieltä sitten. Aura juustoa on aika paljon ohjeessa, mutta meidän perheessä sitä rakastetaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään