28 608
28 608

Kermainen pyttipannu (herkkujen herkku)

3 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

6 isoa perunaa
1 pkt grillimakkaraa/ lenkkiä
1-2 iso sipuli
1 prk kuohukermaa
1 ps amerikan pekoni

Jaa resepti

Ohje

Pyttipannun hyviä reseptejähän on niin paljon kuin on tekijöitäkin. Jos haluat kuitenkin tehdä tätä minun testivoittajaani, niin noudata reseptiä kirjaimellisesti. Erilaisuus on rikkautta, mutta kokeilkaa ihmeessä tätä ja rakastukaa.

- Keitä perunat, älä kuitenkaan ihan kypsäksi asti vaan jätä rohkeasti al`dente. Voit halutessasi keittää perunat edellisenä iltana, jolloin voit keittää ne aivan kypsiksikin, mutta pane jääkaappiin yöksi, jolloin pernoot pysyvät kasassa itse pyttipannua duunatessa...

- Pilko sipuli(t) ja makkara mielesi mukaan sopiviksi palasiksi. Mielenvikaisten ei ole pakko pilkkoa lainkaan. Tosiaan mielestäni parhaan tuloksen saavuttaa tuolla Wilhelm-makkiksella, siis sillä perinteisellä missä ei ole mitään muuta makua, mutta kyllä tähän käy kaikki makkarat. Pekoninkin voit leikata esim. saksilla pienemmiksi palasiksi, jos et ole ostanut jo valmiiksi pientä silppua. Itse käytän hk:n amerikan pekonia.

- Esipaista makkarat, pekoni ja sipuli ja siirrä ne esim. lautaselle syrjään sen jälkeen. Jos olet vanhan liiton jäärä voit myös paistaa kaikki raaka-aineet yhdessä kasassa jolloin saat mukavaa peruna-makkara-pekoni soselaatikkoa...mutta tyyliä on monia mestarit tekevät minun tavallani...mutta SINÄ päätät.

- Huuhtaise paistinpannu ja paista pilkotut perunat voissa. Tottakai voit käyttää myös öljyä, niinhän nössöt tekevät. Etsi sopiva kypsyys, ei liian leimi-ei liian palanut. semmosta pientä karsinokeeniä.

- Kun saat perunat hyvin paistetuiksi lisää sekaan esipaistetut ainekset.

- Kaada kerma ja maistele. Pippuria pitää sitten lisätä paljon...

- HUOM! vasta tässä vaiheessa aloitetaan ruuan maustaminen. Runsaasti pippuria ja muita mausteita makusi mukaan. Pippuri ja kermahan tunnetusti rakastavat toisiaan.

- Paista ruoka kasaan ja hanki veritulppa :D

- Ruokajuomaksi ehdottomasti maito.

 

RAKASTAN PALAUTETTA JA PARANNUSEHDOTUKSIA. Kiitos että kokeilit.

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Täyttävä ja helppo pyttipannu
  • 0 0 Vaihtoehtoinen pyttipannu
  • 0 0 Pyttipannu 4annosta.
  • 1 3 Pekoni pyttipannu
  • 6 8 Bellmanin kermainen pyttipannu
  • 1 2 Nikken pyttipannu (yksinkertainen)

Kommentit

leCog
AUUUUUUUUUUAU_AU_AU_AUUUUUUUUU!!!! Ja sudet ulvoo takapihalla...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään