LANTTU-PEKONIKEITTO

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 rkl kasvioljya, paistamiseen
4 kpl savupekoni siivua, pieneksi silputtuna
350 g lanttua, kuorittuna ja kuutioituna
1 kpl keltasipulia, kuorittuna ja siivutettuna
1 kpl iso peruna, kuorittuna ja kuutioituna
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
8 1/2 dl kanalienta (miel. tuoretta)
koristeluun: paahdettuja leipakuutioita
silputtua kevatsipulin vartta tai lehtipersiljaa

Jaa resepti

Ohje

1. Kuumenna oljy pannulla ja lisaa pekonikuutioit. Paistele keskilammolla, sekoitellen, kunnes pekonin rasva on irronnut pannulle ja palat ovat ruskeita. Poista pekoni lautaselle odottamaan, mutta jata rasva pannulle.

2. Lisaa pannulle sipulit, peruna- ja lanttukuutioit. Sekoita hyvin pekonin rasvassa ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Ole varovainen suolan kanssa, koska pekoni ja kanaliemi antavat reilusti suolaa keitolle. Alenna lampo miedolle ja peita juurekset leivinpaperilla. Anna hautua 10 min. Tarkoitus on kypsyttaa, mutta ei ruskistaa.

3. Lisaa pannuun kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Peita kannella ja anna keiton hautua hiljaisella lammolla noin puolisen tuntia, tai kunnes perunat ja lanttu ovat kypsia. Soseuta keitto hyvin ja maista. Lisaa suolaa ja pippuria tarvittaessa.

4. Leikkaa leivasta pienia kuutioita ja ruskista ne kevyesti pannulla voin ja parin kokonaisen valkosipulinkynnen kanssa. Valuta kuutioista rasva talouspaperin paalla.

5. Annostele keitto kulhoihin ja lisaa paalle pekonit, paahdetut leipakuutioit seka silputtu kevatsipulinvarsi/persilja.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

minna bunce
Talviajan tayttava ja lammittava keitto

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään