13 486
13 486

LIDLin Ankkapannu

Raaka-aineet

1 pkt ankkapannu ,pakaste 1,5kg
1 tölkki aprikoosin puolikkaita (käyt. lientä vuokaan ja kastikkeeseen)
mustapippuria myllystä, suolaa
1/2 dl punaviiniä
1/2 dl aprikoosipurkin lientä
1/2 dl vettä

Jaa resepti

Ohje

Sulata ankanpalat. Tee nahkaan viiltoja. Paista pannulla lihoille väri joka puolelle. Kaikki ei mahdu samaan pannuun yhtäaikaa, joten huomasin olevan ihan sama onko pannu kylmä vai kuuma paiston alkaessa, varsinkin kun nämä kypsytetään uunissa, rintafile onkin sitten toinen juttu. Saatuasi lihoihin väriä, mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Ankat sisältää suolaa 0,3% joten älä lisää kovin paljon. Laita lihat uunipannulle nahkapuoli ylöspäin. Kaada vesi vuokaan ja sitten punaviini lihoille ja myös aprikoosinlientä lihojen päälle.

Paistoin ensin 200/10min kiertoilmalla ja sitten 180/40min myös kiertoilmalla. Tulos oli punertava mehukas liha, mutta silti luun vieressä ei ollut raakaa.

Pakkauksessa käsketään paistaa tunti, mutta se on kyllä mielestäni liikaa, toisaalta vähempi aika jättää luun vierustan raaaksi.

Pakkauksessa on määrällisesti paljon 1,5 kg, mutta luuta on paljon. Kyllä siitä 4 pieniruokaista saa vattansa täyteen, mutta 2 suursyömäriä(me) tulee täyteen.

Lisäksi salaattia ja kevyessä kanaliemessä keitettyä riisiä, Vuohenjuustolla täytettyjä tomaatteja ja aprikoosi kastiketta.

Kannattaa kokeilla! Vastaan kysymyksiin mielelläni.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Lihapullat- ja kastike
  • 4 2 Possunsuikale kastike
  • 2 0 Hirvipaisti ja kastike
  • 1 2 LIDLin Meribassi
  • 0 0 Ruskea kastike (tonnikalalla)
  • 29 25 HedelmäinenBroileripata

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään