2 669
2 669

Vihreäkaalipuré ja Hummeria

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

500 g vihreääkaalia
2 kpl vihannesliemikuutiota/ tai fondia alt. kanafondia joko omatekoinen tai ostettu.
n.1 l vettä, 1 kpl valkosipulin kynttä, ripaus chiliä / birds eye.
2 dl paksua kermaa / creme fraiche / lakt alt jos haluaa.
1-2 rkl vehnäjauhoa / maizena
2-4 kpl hummeria ja hummerin sakset, hieman muikunmätiä.

Jaa resepti

Ohje

Laita vihreäkaalin lehdet kylmään veteen likoamaan ensin itse annoin heidän olla siellä n.1h. Huudo ja irrota pois lehdet juurista ja laita kattilaan ja fondi ja vesi, valkosipuli ja hieman chiliä. Kiehauta ylös ja anna hautua n. 10 min. Sekota tasaiseksi puréksi mixerillä ja laita kerma/ creme fraiche sekaan. Tämän voi tehdä etukäteen, muista kumminkin että väri tummenee keitossa.

Katkaise käsin vääntämällä keitetty hummeri keskeltä ja leikkaa hännän reunat irti saksilla ja nosta kokonainen häntä sivuun. Ota terävä veitsi ja leikkaa ohuita siivuja hieman diagonaalisesti ja poista mustanauha hummerin sisältä joka siivun välistä veitsen terällä varovaisesti. 

Hummerinsakset: Ota pähkinänsärkijä jos et omista hummerisaksia. Paina varovaisesti keskeltä ja nosta liha pois kuoren sisältä. Rustonpoisto: Pienen saksen alla on rusto jonka voi poistaa näin: halkaise varovaisesti joko sormin tai terävällä veitsellä painamalla suoraan lihansisälle jolloin se aukeaa ja siten sen voi vain irroittaa.

Laita lämmin keitto lautaselle ja nosta varovaisesti siivuttu kokonainen hummerinhäntä lautaselle keiton päälle ja laita hummerinsaksi hännän päälle ja jos haluat laita muikunmätiä pieni pallo.

 Säästä hummerinkuoret! Joko keität fondin keittoon tai kastiikkeeseen. Jos et ehdi tehdä sitä heti samana päivänä tai seuraavana, laita kuoret pakkaseen. Voit keittää fondin kun kerkeät.

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 7 Hummeria Näkinkengässä Kasvispedillä
  • 6 4 Hummeria jokirapujen tapaan
  • 4 1 Hummeri helposti ja nopeasti
  • 2 0 Fläskpannkaka
  • 3 3 Viiriäinen padassa 13.3.2015
  • 8 7 Hummerisalaatti kuoressaan

Kommentit

matlust
Tästä keitosta saa myös täysin vegaani alt./ vegetaarisen alt/ kuten myös laktoosittoman tai gluteenittoman.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään