SahramiRisottoa BroilerinRintafileellä

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

risotto:
1 kpl sipuli kuutioituna
n.50 g voita (ihan aitoo ja ehtaa)
n.400 g risottoriisiä
n.1 dl parmesaaniraastetta
n.1 dl valkoviiniä
n.1 l kanalientä
n.1 tl sahramia
broilerit:
1 kpl broilerin rintafileetä per syöjä
100-200 g tuoretta pinaattia
1-2 dl kirsikkatomaatteja
sormisuolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä maun mukaan
rasvaa paistamiseen
1-2 lorausta valkoviiniä
paprikaa ja sipulia

Jaa resepti

Ohje

Sulata voi pannussa/kasarissa/kattilassa. Kuullota sipulisilppu ja riisit. Lisää kuumaa/lämmintä kanalientä (voit käyttää myös kasvis-tai sienilientä) niin että riisit peittyvät. Lisää viini. Ravistele pannua sekoittelun sijaan ja lisää lientä sitä mukaa kuin riisi sitä imee. Kun riisi on al dente (tuntuu hampaissa) lisää vielä nestettä jotta risotto on kunnolla valuvaa. Lisää sahrami ja parmesaani, tarkista maku ja halutessasi lisää suolaa.

Ota broilerin fileisiin pinta pannulla, samalla voit pyöräyttää sipulia ja paprikaa sekä halkaistuja kirsikkatomaatteja siinä. Mausta sormisuolalla ja pippurilla. Laita uunivuokaan. Ryöppää pinaatit nopeasti kiehuvassa vedessä, valuta ylimääräinen neste pois ja käytä voi-nökkösessä pannulla. Lisää pinaatit broilereiden päälle. Lopuksi huuhtaise pannu lorauksella valkoviiniä ja lisää se vielä vuokaan. Itse käytin samaa pannua huuhtomatta/pesemättä jotta saisin kaikki hyvät maut talteen. Kasvisten määrät ovat suuntaa antavia, riippuen monelleko teet ruoan.

Laita broilerit uunivuokaan, vuoan päälle folio, uuniin +200 ja kypsennä. Vuoan pohjalle jääneen nesteen voit käyttää osana risoton nestettä.

Ajoitus kannattaa miettiä niin että kun broilerit ovat uunissa voit keskittyä täysin risottoon. En sekoittanut risottoa millään muulla kuin ravistelemalla pannua, näin eräs mestarikokki opasti :) Voit myös jättää broilerit pois ja tarjota pelkkää risottoa, meillä tarvittiin hieman lisuketta oheen ;)

Tarjoillessasi risoton voit lisätä päälle parmesaaniraastetta sillä luksusta ei ole koskaan liikaa... Ruokajuomana meillä oli chileläistä valkoviiniä Espiritu de Chile, chardonnay joka toimi tämän ruoan kanssa ihan kivasti -jokainen on sen suhteen oman suunsa asiantuntija.

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 9 7 Keväinen ParsaRisotto
  • 8 12 "Surotto" = suomalainen risotto 80-luvulta
  • 6 3 Kasvisrisotto
  • 3 5 Härkäpapu-hernerisotto krumeluureilla

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Gbejnakanaa ja sahramirisottoa
  • 4 2 Tomaatti-basilikapastaa
  • 1 7 Kuorrutetut broilerit peltiperunoilla 24.5.2023
  • 4 2 Pinaattirisotto (3 versiota)
  • 1 1 Kesakurpitsankukka- risotto
  • 5 6 Veriappelsiinirisotto 26.1.2021

Kommentit

Taskuvenus
Selkeitä puhtaita makuja. Ero aidon parmesaanin ja esim grana padanon välillä on huikea eli suosittelen ostamaan aitoa :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään