32 384
32 384

Guacamole

Alle 15 min

Raaka-aineet

1 kpl avokado
1/2 kpl punasipuli
1/2 kpl lime
tuoretta korianteria
1/2 kpl tomaatti
1 kpl valkosipulin kynsi

Jaa resepti

Ohje

Kun ostat avokadoa niin osta mielummin vähän liian kova kuin pehmeä koska raaempi kypsyy kyllä kotona mutta on aina ikävä löytää musta avokado kuoren sisältä :( Hyvä avokado on sellainen että sen voi haarukalla pilkkoa.

Eli kuori avokado ja poista kivi. "Muussaa" avokado haarukalla mutta älä tee siitä muussia vaan isotkaan kokkareet ei haittaa. Kuori tomaatti ja poista sisältä kovat vaaleat osat ja siemenet niin että jää vain punainen hedelmäliha. Pilko tomaatti pieneiksi paloiksi ja lisää avokadon kaveriksi. Pilko myös sipuli ja valkosipuli ja lisää joukkoon. Pilkon aina valkosipulin tätä varten veitsellä koska tykkään siitä paremmin. Sitten lisää saksilla silputtua korianteria oman maun mukaan mutta sen verran kuitenkin että se maistuu :) Lopuksi vielä purista koko puolikas lime mukaan ja kääntele ainekset sekaisin. Tämän ei siis ole tarkoitus olla sosetta vaan vähän kokkaremaista :) Tarjoa nachojen tai suolaisten keksien kanssa tai laita tortillan sisään.

Nämä määrät ovat ne mistä saa sellaisen guacamolen josta minä pidän mutta toki niitä voi vaihdella oman maun mukaan. Tästä riittää parille hengelle ihan kivasti naposteluun vähän riippuen avokadon koosta.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

MilaK
Yksi lempiherkuistani, jota syön vaikka suoraan kulhosta... Hyvä alkunapostelu juttu nachojen kanssa, jos emäntä/isäntä häärii vielä itse ruuan kimpussa. Itsetehtynä paljon kivempi kuin kaupan tuotteet.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään